След-и

Стен Дамянов разкри тайните на „Просто Спас”

Над сто души се запознаха със създателя на най-киселия комикс герой

Стен Дамянов разкри тайните на „Просто Спас”

Делян Момчилов и Стен Дамянов. Снимка: Антон Кръстев

 

След като белият заек с около 70 000 последователи във Фейсбук излезе от социалните мрежи и оживя и на хартия с нова вълнуваща история, беше време „Просто Спас” от Стен Дамянов да завилнее и из софийските улици.

На 27 септември 2018 г. от  19:30 ч. в „Терминал 1” (ул. "Ангел Кънчев” 1) с тематично „Pulp Fiction” парти над сто почитатели на дългоухия киселяк посрещнаха първите есенни дни по мед и зайци.

След кратка анимация, римейк на популярния филм на Куентин Тарантино, балерината от балет „Арабеск” Антония Илиева и актьорът Йордан Върбанов пресъздадоха на сцената култовия танц на Ума Търман и Джон Траволта, за да накарат намръщения  на сцената Спас да се усмихне. Малко след това Делян Момчилов („Българите! Забравените постижения”) призова с бурни овации и създателя на „Просто Спас”– Стен Дамянов.

Оказа се, че за разлика от творението си, Стен може да се усмихва широко и не се притеснява да разкаже пред публиката повече любопитни истории около най-популярния си герой,  да сподели мнението си за бъдещето на комиксите в България за цялото послание на „Просто Спас”.

Към компанията се присъединиха и Анани Борисов и Мартин Петров – партньори на Стен и създатели на Тони Патето.

Стен Дамянов сподели, че планира книжната история на „Просто Спас” да продължи и е приготвил много изненади за почитателите на най-киселия заек в историята.

В първото книжно издание на „Просто Спас” Спас отдавна е оставил зад себе си хубавите детски времена на невинни игри и забавления. Един ден обаче миналото го вика при себе си – стар приятел има нужда от помощ.

За беда точно този приятел е твърдо уверен, че има на своя страна Бог, Националната лотария и четирилистните детелини. Все неща, които могат да вбесят Спас до крайност. А на всичкото отгоре му предстои да преживее кошмарна нощ, в която животът му постоянно ще виси на косъм.

Спас ще има нужда от всяка възможна помощ. Дори да не вярва в нищо. Защото страшни неща могат да се случат в гората.

 

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
29.09.2018 г. 12:04
Посетено:
922
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/28295-sten-damyanov-razkri-taynite-na-prosto-spas