След-и

Над 400 души на премиерата на „Бъди какъвто си” от Александър Петров

Александър Петров откри премиерата с кратко пояснение защо луксозното издание побира само 55 от творбите му

Над 400 души на премиерата на „Бъди какъвто си” от Александър Петров

 

Българският рок не е мъртъв. Това доказа премиерата на „Бъди какъвто си” – първата стихосбирка на „Златното перо” на рока Александър Петров.

Столичният клуб „Sofia Live Club приюти над 400 души, уважили празника на един от най-добрите български текстописци. Сред официалните гости на събитието бяха Михаил Белчев, композиторът Димитър Щерев, президентът Петър Стоянов, група „Б.Т.Р.”, журналистите Ники Кънчев и Иван Гарелов.

Самият Александър Петров откри премиерата с кратко пояснение защо луксозното издание побира само 55 от творбите му и изрази радостта си да види текстовете, озвучавали в продължение на 25 години стадиони, площади и радиа, и на хартия.

Малко след това група „Фактор” пренесоха публиката „В друго време, в друг свят”, припомняйки хитовата „Приятели”, а Стенли от група „Тангра” изпълни в акустичен вариант прекрасната „Жулиета”.

Димитър Кърнев и Дидо от група D2” също поздравиха автора и му направиха специална изненада, канейки на сцената Боби Косатката, който зарадва всички с изпълнение на „Безсъние”.

С изпълнението на красивата Ния, както и с километрична опашка за автографи завърши вечерта на 14 май, която припомни на всички какво е да дишаш свободно с нетипичната, смела и лишена от суета поезия на Александър Петров!

В „Бъди какъвто си“ меломаните ще открият текстовете на култови рок групи като „Тангра“, „Фактор“, „Диана Експрес“, „Сигнал“, както и произведения, които се превърнаха в химни на свободата, бунта, промяната и надеждата за един нов, по-добър живот.

Луксозното издание с илюстрации и твърди корици събира 55 творби на автора, някои от които навяват носталгия, други вдъхват оптимизъм, трети – непримиримост и сила.

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
15.05.2018 г. 17:18
Посетено:
1958
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/27732-nad-400-dushi-na-premierata-na-badi-kakavto-si-ot-aleksandar-petrov