След-и

Иво Сиромахов гостува в Габрово

Част от поредицата срещи с популярни български писатели, организирани от „Tetradkata.com“

Иво Сиромахов гостува в Габрово

 

В последния петък на месец април, в Габрово гостува писателят, драматург и сценарист от „Шоуто на Слави“ – Иво Сиромахов. Събитието се състоя в ХГ „Христо Цокев“ пред погледите на десетките почитатели на известния гост.

Събитието е част от поредицата срещи с популярни български писатели, които организираме, като този път си партнирахме успешно с книжарници „Хеликон“.

Основната ни цел при организирането на тези срещи е да предоставяме възможност на габровските читатели да се докоснат до различни съвременни автори. До този момент наши гости са били габровския поет Минчо Г. Минчев, д-р Иван Христов от Института за литература към БАН и поета Петър Чухов.

Разговорът с Иво Сиромахов бе под надслов „За българските работи“, тъй като акцентът падна както върху литературата, така и върху обществено значими теми. Форматът беше под формата на разговор между нас (организаторите), публиката и госта.

В рамките на почти два часа Сиромахов сподели интересни истории покрай написването на книгите си, неговата работа и отговори на многобройните въпроси, зададени му от организаторите и публиката.

Специално внимание беше обърнато на запитванията към Иво Сиромахов, които  от няколко седмици можеха да му отправят неговите почитатели на страницата ни във фейсбук. Ето и някои от тях:

На въпроса на Диана Колева от Габрово: “Отговорен ли е писателят пред читателите? За какво?“, Сиромахов отговори положително, но подчерта, че според него една книга не може да превъзпита или промени човек, тъй като тази задача има единствено семейството и средата, в която израстваш.

На въпроса “Колко време на ден отделяте за писане?“ на Кристиян Стефанов от Габрово, гостът сподели, че това фактически е свързано с неговата основна работа на сценарист и няма ден, в който да не пише.

Иво Сиромахов представи накратко и своята нова книга “Скарлет + Иво =ВНЛ” (изд. "Сиела", 2018). Тя се явява своеобразно продължение на историята от “Моят таен любовен живот” (изд. "Сиела", 2014).

За музикалното оформление на събитието се погрижиха нашите приятели Весела Иваничкова и Нора Димитрова, а Йоана Йорданова беше подготвила и прочете ревю на книгата „Очила“ на Иво Сиромахов.

В края на събитието публиката се срещна отблизо с популярния гост. Много от неговите почитатели искаха да получат автограф и той дълго и с радост пишеше пожелания върху първите страници на своите книги. Всички споделяха с него впечатления от прочетеното до този момент и актьорските му превъплъщения в „Шоуто на Слави“.

Не на последно място – БЛАГОДАРИМ искрено на всички приятели и съмишленици, които спомогнаха за организирането и популяризирането на това събитие!

 

Автор:
Екипът на „Tetradkata.com“
Публикация:
01.05.2018 г. 13:16
Посетено:
1241
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/27599-ivo-siromahov-gostuva-v-gabrovo