След-и

Стартира Маратонът на четенето „Децата на Монтана четат” 2018

Маратонът в Регионална библиотека „Гео Милев” ще продължи до 31 август

Стартира Маратонът на четенето „Децата на Монтана четат” 2018

 

По повод Международния ден на книгата и авторското право, в рамките на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите”, организирана от Асоциация „Българска книга” в партньорство с Българската библиотечно-информационна асоциация и Министерството на образованието и науките, в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана днес стартира Маратон на четенето „Децата на Монтана четат” 2018.

Маратонът бе открит от директора на библиотеката г-жа Анелия Иванова-Тодорова, която пожела на маратонците да бъдат здрави, любознателни и енергични в училище, да обръщат внимание на книгите през лятото и да знаят, че в библиотеката винаги ще намерят подкрепа и ще получат нови знания, които ще породят любовта им към книгата и четенето. Своите поздравления към децата поднесоха г-н Цветко Цветков – заместник областен управител на област Монтана и г-жа Нели Василева – гл. експерт „Култура и вероизповедание” при Община Монтана.

За поредна година талантливите възпитаници на ЦПЛР - Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата”, с ръководител г-жа Миглена Георгиева, зарадваха със своите изпълнения повече от 300 деца от различни училища в Монтана. Даровитите деца от Вокално студио „Детски смях”, с ръководители Латинка Боева и Миглена Георгиева, Театрално студио „Автограф”, с ръководител Анастасия Янчева и Клуб по модерни танци „Дъга”, с ръководител Светла Иванова, се превъплътиха в любими детски образи, като в продължение на повече от 3 часа забавляваха публиката.  

Маратонът в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана е програма за лятно четене със състезателен характер и ще продължи до 31.08.2018 г. Той се провежда под патронажа на Кмета на Община Монтана – г-н Златко Живков, с подкрепата на Общинска администрация, културните институции и училища.

 

Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
24.04.2018 г. 14:37
Посетено:
753
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/27565-startira-maratonat-na-cheteneto-detsata-na-montana-chetat-2018