След-и

Люба Емилова представи първата си стихосбирка „Терзания в синьо” в родния си град Монтана

Пред многобройна публика в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана, двадесетгодишната Любомира Емилова представи първата си стихосбирка „Терзания в синьо”. Водещ на срещата бе Сибил Бойчев – програмист уеб сайтове в библиотеката.

„Терзания в синьо” е третата издадена книга на младата писателка. Избира това заглавие, защото синият цвят ѝ е любим, харесва морето и хората със сини очи. Мотивирана е да напише нещо, което да се хареса на читателите, не толкова на нея. Затова и стиховете ѝ не са насочени към определен човек, а всеки може да открие по нещо за себе си в тях.

Любомира Емилова е на двадесет години, родом от Монтана. Завършила е ПГПЧЕ „Петър Богдан”, немска паралелка. Печели пълна стипендия за обучение в Русия и в XXII клас е наградена с почетния знак на гимназията. В момента е студентка по право в „Сочинский государственный университет”, втори курс. В IX и X клас издава два романа „Сделка с дявола” и „С вкус на ванилия”, с които се нарежда сред най-младите автори в гр. Монтана. В гимназиалните си години е много активна и участва в различни мероприятия, конкурси и олимпиади. Тя сподели, че винаги е усещала подкрепата на своите учители, за което им е изключително благодарна.

Люба Емилова е един от победителите в конкурса за „Младежка авторска творба”, организиран от Младежка банка – Монтана, съвместно с РБ „Гео Милев” – гр. Монтана през 2017-та година. Няколко от нейните творби ще бъдат публикувани в сборник за младежки творби, който се очаква да излезе до края на месец януари тази година. Отделно се занимава с фотография, има награди от няколко фотоконкурса. Посланието, което отправя към своите читатели и приятели е да „четат повече, колкото и тривиално да звучи“. Искрено се надява, че „редовете ѝ ще достигнат до повече хора, които имат нужда да повярват, че нищо не е изгубено, че всичко си заслужава, когато има кого да чакаш и кой да чака теб“.

 

Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
26.01.2018 г. 11:33
Посетено:
841
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/27052-lyuba-emilova-predstavi-parvata-si-stihosbirka-terzaniya-v-sinyo-v-rodniya-si-grad-montana