След-и

„Забавно лято в библиотеката” 2017 приключи с много настроение и весел празник

Лятна програма за деца в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана

„Забавно лято в библиотеката” 2017 приключи с много настроение и весел празник


За трета поредна година, с много настроение и весел празник приключи лятната програма за деца „Забавно лято в библиотеката” 2017, организирана от Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана. Децата прекараха два незабравими месеца в библиотеката, където показаха завидни творчески умения, натрупаха много нови знания и се запознаха с нови приятели, с които преживяха щастливи мигове. Празникът не мина без специална торта и лакомства, с които техните родители решиха да ги изненадат.

На последното си творческо занимание за това лято, децата изработиха карнавални маски с пайети и гривнички на приятелството. Във фоайето на библиотеката бе подредена и открита изложба, съдържаща всички ръчно изработени предмети от децата – макети на къщи от естествени материали, красиви ветрила от пластмасови вилици, моливници с детски мотиви, 3D картички с цветя, моделирани с пластилин животни, цветя от хартия, традиционни български сувенири, хвърчила и богата украса, направена с техника оригами.

Лятната програма включваше и образователни инициативи, които целяха усвояване на много нова полезна информация и възприемане на по-сериозни предмети като математика и четенето по забавен начин. Участниците отбелязаха 180 години от рождението на Васил Левски, запознавайки се с мултимедийна презентация, книги и документи за живота и делото на Апостола. Четоха приказки и откъси от произведенията на българския писател Елин Пелин, по повод годишнина от рождението му, упражняваха смятането чрез ролеви игри със „Забавния часовник”, апликираха и създаваха триизмерни модели на букви, по време на занятието „Забавна азбука”, научиха се как се опазва околната среда, като сътворят от отпадъчните материали красиви и практични предмети, използваха знания по геометрия, за да направят торта от картон с геометрични фигури, научиха кои са изчезналите и изчезващите животни и растения в България, запознавайки се в детайли с Червената книга на България.

Празникът завърши с прожекцията на филм, съдържащ снимки от всички занятия по време на „Забавното лято в библиотеката” 2017, който бе посрещнат от малчуганите с много емоции и бурни аплодисменти. Завеждащият Детския отдел на библиотеката – Мирелла Младенова благодари на участниците в лятната програма и на целия екип на библиотеката за невероятната творческа атмосфера, която помогна на децата да покажат най-добрите си страни, да се научат да работят в екип, да си помагат и да използват своите невероятни идеи, за да творят около себе си красота и доброта. 

Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
15.08.2017 г. 13:19
Посетено:
1116
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/26180-zabavno-lyato-v-bibliotekata-2017-priklyuchi-s-mnogo-nastroenie-i-vesel-praznik