След-и

"Мистерията на българските гласове" и Лиса Джерард надминаха очакванията на публиката в София

Предстои концерт и в Пловдив - 8 юни, Античен театър

"Мистерията на българските гласове" и Лиса Джерард надминаха очакванията на публиката в София
Снимка: Нели Куртева 

„Мистерията на българските гласове“ и Лиса Джерард изнесоха снощи спектакъл, какъвто рядко се преживява. Публиката в препълнената зала „България“ в София екзалтирано аплодираше всяко от изпълненията, изправи се на крака неколкократно и слушаше притихнало и с възхита продължилия повече от два часа концерт.

След края на събитието Лиса Джерард сподели, че хората в залата са били невероятни и тя е усетила огромната им любов и енергия. Всеки от музикантите, който беше на сцената снощи, имаше същото усещане за изумителното взаимодействие между артистите и публиката. 

Едно от най-честите определения, изразено от присъствалите на концерта в социалните мрежи днес, е „извънземен“. Това събитие наистина се отличава не само със изключителната енергия, която всеки в залата усети, но и с мащаба си – по отношение на множеството чуждестранни участници, многолики артисти и изпълнители, които са част от новия албум на „Мистерията на българските гласове“, както и по отношение на звученето на музиката, което е надхвърлило всички географски граници и има потенциала да спечели публиката навсякъде. И в основата на всичко това е българският фолклор, който от вчера има нови ревностни почитатели.

Настоящият проект на „Мистерията на българските гласове“ се случва благодарение на Шуберт Мюзик Пъблишинг и в частност на безпределната отдаденост на изпълнителния продуцент и управител на компанията за България – Бояна Бункова, която е двигател на целия процес от самото начало. Музиката е дело на композитора Петър Дундаков, който е успял да събере минало, настояще и бъдеще в такава прекрасна хармония, така че да отвори нови пространства и да привлече нова публика. В някои от композициите съавтори са самата Лиса и ирландският пианист Джулс Максуел.

„Мистерията на българските гласове“ с Лиса Джерард на една сцена, невероятното присъствие на SkilleR, Дейвид Кукерман, Себастиян Флаиг, Джулс Максуел, Христина Белева, Петър Миланов, Костадин Генчев, Тони Рикев и Софийската филхармония трябва да се преживее.

Концертът ще се случи и утре, 8 юни, на Античния театър в Пловдив, където все още има места. Някои от хората в публиката снощи споделиха, че ще отидат и на второто събитие, за да изпитат същото необяснимо вълнение, което миналата вечер обхвана всички присъстващи в залата.

В Античния театър програмата отново ще бъде разделена условно на три части. В първата „Мистерията на българските гласове“ ще изпълни новите си самостоятелни песни от предстоящия албум, след това публиката ще посрещне Лиса Джерард за нейните авторски песни от репертоара на Dead Can Dance, за да се стигне накрая до кулминацията, а именно – общите изпълнения на Лиса и българските певици, които са нейно вдъхновение от над 30 години.

Синергията между изпълнителите на сцената и искреното удоволствие, с което те пееха, свиреха и си партнираха снощи, можеше да се долови лесно от всеки гост в зала „България“ - явление, което рядко може да се наблюдава в такъв завършен и неподправен вид.

Билетите за Античния театър утре, 8 юни, са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна, в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи, както и на касата на Главната улица в Пловдив.

Повече подробности във фейсбук на: https://www.facebook.com/events/
Автор:
Катя Стайкова
Публикация:
07.06.2017 г. 17:08
Посетено:
1198
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/25898-misteriyata-na-balgarskite-glasove-i-lisa-dzherard-nadminaha-ochakvaniyata-na-publikata-v-sofiya