След-и

Продължават културните празници в Трявна

С лице към музиката и танца

◊ СТРУНЕН КВАРТЕТ "ПРОКОФИЕВ"

На 28 юли световноизвестният струнен квартет "Прокофиев" изнесе
благотворителен концерт. Четирите изпълнителки се събраха от Русия, Израел и Белгия в Трявна за единствен концерт в България като сами поеха своите разноски. В програмата бяха включени Хендел, Хайдн, Моцарт, Чайковски, Бородин, Прокофиев и Марутаев.

Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на обучението на даровити тревненски деца. След концерта бяха обсъдени възможности за провеждане на майсторски класове в Трявна за даровити българчета като всяка една от музикантките ще отделя от свободното си време и ще пристига на свои разноски в Трявна.


◊ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

На 29 и 30 юли бе проведен и международен фолклорен фестивал на танцовото изкуство. Участваха ансамбълът на читалище "Пенчо Славейков" от Трявна, кукерите от Батановци, Пернишко, и чуждестранни състави от САЩ, Грузия, Филипините и Бразилия. След традиционното дефиле из улиците на стара Трявна съставите изнесоха поредица от спектакли в салона на местното читалище.

Идеята е фестивалът да стане традиционен и да представлява втори летен акцент в културната политика на Община Трявна след Славейковите празници, които се провеждат традиционно в началото на юни.
Автор:
Божидар Стойков
Публикация:
31.07.2006 г. 14:30
Етикети:
Посетено:
616
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/2577-prodalzhavat-kulturnite-praznitsi-v-tryavna