След-и

Животът като поезия и музика според Радой

"Изпята поезия" за 95-годишнината от рождението на Радой Ралин

Животът като поезия и музика според Радой
В Литературен клуб "Перото" се събраха почитатели на големия ни поет и сатирик от няколко поколения


Гласът и духът на Радой присъстваха в Литературен клуб "Перото" на НДК на 17 май, където с  „Поезия и музика" програма „Христо Ботев“ и Кин Стоянов отбелязаха 95-ата годишнина на Радой Ралин. „Събитието отново  доказа, че ние заедно – БНР и НДК правим уникални неща“ – каза Деница Аргиропулус от клуб „Перото“. „Тази вечер клубът е изпълнен с души на поезията и живота и затова мога да кажа, че БНР е любимото ми радио“.

В препълнената зала записът с гласа на Радой ни припомни силата на неговата поезия, сатира и огромно присъствие, което той имаше в живота на  хиляди хора. Това разказа и генералният директор на БНР Александър Велев, за когото усмивката, неописуемото чувство за хумор и срещите с Радой Ралин са едни от най-хубавите спомени.

Любовта, самотата, животът, който губи вкус, когато е лесен, свободата, която е собствена реалност … стиховете в изпълнение на Микаела Стоименова и изпяти като песен от Кирил Калев с участието на Калин Вельов, създадоха усещането за близост и съпреживяване на препълнената с публика зала на литературния клуб. „Изпятата поезия“ събра почитатели на големия ни поет и сатирик от няколко поколения в едно общо пространство на духа.  


Автор:
БНР
Публикация:
18.05.2017 г. 16:18
Посетено:
939
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/25755-zhivotat-kato-poeziya-i-muzika-spored-radoy