След-и

Премиера на книгата "Старозагорски митрополит Павел. Дневници"

Изданието е по повод 135-годишнината от рождението на митрополит Павел

Премиера на книгата "Старозагорски митрополит Павел. Дневници"



◊ СЪБИТИЕТО

На 24 април 2017 г. в Канев Център на Русенския университет „Ангел Кънчев” се състоя премиера на книгата „Старозагорски митрополит Павел. Дневници”. Изданието на дневниците е по повод 135-годишнината от рождението на митрополит Павел и е осъществено със съвместната дейност на Държавен архив – Русе и Русенска Света митрополия.

Книгата е издадена с благословението и спомоществователството на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум. Съставител е Тодор Билчев, рецензент: проф. д-р Лъчезар Георгиев и научен редактор – гл. ас. д-р Никола Бенин.

Слово за личността на Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Павел произнесе Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум. За достойнствата на книгата и нейното значение в историята на църквата в България говориха проф. д-р Пламен Кангалов, зам.-ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев”, г-жа Стефка Маринова, началник отдел в Държавен архив – Русе, г-жа Лиляна Петкова, племенница на Старозагорския митрополит Павел и г-н Тодор Билчев.

Луксозното издание на книгата е отпечатано в Авангард Принт – Русе.   

 

Автор: Никола Бенин
28.04.2017 г. 17:26
Посетено: 1461
Етикети: документи, книга, Премиера, Старозагорски митрополит Павел
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/25577-premiera-na-knigata-starozagorski-mitropolit-pavel-dnevnitsi