След-и

Нови стъпки в Стената на славата пред Театър 199

Актьорите Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов положиха своите отпечатъци

Нови стъпки в Стената на славата пред Театър 199


Алеята на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев” ще бъде продължена с още 3 отливки във връзка със следващата премиера на театъра – „4000 мили” от Ейми Херцог.

Постановка – Владимир Люцканов, сценография – Марина Янева, с участието на: Меглена Караламбова, Николай Желев, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

Актьорите Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов положиха своите отпечатъци в пространството пред "театъра на стъпките". Паната ще бъдат монтирани и открити на 5 май, когато ще се състои и премиерата на „4000 мили” от Ейми Херцог. Пиесата на младата американска звезда ѝ носи наградата „Оуби” за драматургия и номинация за „Пулицър”. Нейната драматургия се поставя за първи път в България. Преводът на текста на български език е на Искра Ангелова.

Художественото оформление и изработката на паната отново се осъществява от инж. Симеон Симеонов – един от създателите на Алеята на славата, а авторските шаржове на актьорите са на карикатуриста Ивайло Нинов.

Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов имат множество емблематични роли на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев” през последните петнадесет сезона. 

В актуалния репертоар на най-малката ни столична сцена зрителите могат да ги видят в представленията: „Госпожица Юлия”, „Симулатор за чифтосване”, „Рибарят и неговата душа”, „Малка пиеса за детска стая”, „Приятнострашно”, „Хората от Оз”, „Вечерен акт”, „Уилям Шекспир – пълни съчинения”, „Пробен срок”, „Храбрият шивач” и „Барон Мюнхаузен”.  


   

Автор:
Театър 199 "Валентин Стойчев"
Публикация:
21.04.2017 г. 14:16
Посетено:
1882
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/25530-novi-stapki-v-stenata-na-slavata-pred-teatar-199