След-и

Представяне на книгата „Имена от творческата плеяда” от Валентина Михайлова в Монтана

Творческа вечер в Регионална библиотека "Гео Милев"

Представяне на книгата „Имена от творческата плеяда” от Валентина Михайлова в Монтана


Дни преди най-светлия християнки празник Възкресение Христово, на Велики вторник в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана бе представено творчеството на Валентина Михайлова - поетеса и журналистка. Събитието бе организирано от Славянско дружество в област Монтана, Регионална библиотека „Гео Милев” и Дружество „Будители” в област Монтана. На творческата вечер с Валентина Михайлова присъстваха писатели, историци, краеведи, ценители на художественото слово, представители на културните институции. Събитието бе уважено и от Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинската митрополия.

Литературният критик Юлий Йорданов - член на Съюза на българските писатели, председател на Дружество „Будители” в Област Монтана и художествен ръководител на Литературен клуб „Кръстьо Пишурка” при читалище „Постоянство” – гр. Лом направи творчески портрет на поетесата и представи новата ѝ книга „Имена от творческата плеяда”.

Новата книга на авторката съдържа интервюта с изтъкнати български интелектуалци, сред които Станислав Стратиев, акад. Ефрем Карамфилов, Кольо Георгиев, Любомир Тенев, Наум Шопов, Стефан Данаилов, Маргарита Дупаринова, Йосиф Сърчаджиев и други. Г-жа Ангелина Емилова, началник на Държавен архив – Монтана и секретар на Славянското дружество прочете фрагмент от интервю с Наум Шопов, поместено в книгата.

Валентина Михайлова е родена в гр. София. Дъщеря е на двамата български поети Младен Исаев и Людмила Исаева. Завършила е специалност философия, с профил социология в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирала е театрознание към ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”. Завършила е и магистратура по БИН във философски факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и Съюза на архитектите в България. Над тридесет години се занимава с оперативна журналистика и театрална критика. Има редица публикации в областта на изкуството и културата. Нейни стихове, епиграми и афоризми са публикувани в литературни издания, сборници и антологии. 

Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
12.04.2017 г. 10:12
Посетено:
878
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/25474-predstavyane-na-knigata-imena-ot-tvorcheskata-pleyada-ot-valentina-mihaylova-v-montana