След-и

Тодор Деков откри изложба в РБ „Гео Милев” - Монтана

Тодор Деков откри изложба в РБ „Гео Милев” - Монтана


Във фоайето на Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана художникът Тодор Деков откри изложба, озаглавена „Да не допуснем! Да помогнем!”. Събитието бе уважено от много ценители на изкуството, сред които представители на културните институции и приятели на Тодор Деков. Изложбата съдържа общо двадесет и три творби - графика и плакат, смесена техника. Основното послание, което отправя е „Дрога или живот”.

„Преди 10-12 години изложбата гостува във всички училища в гр. Монтана и бе посрещната с голям интерес сред учениците. Сега реших да представя отново изложбата, защото проблемите в областта на наркоманията и СПИН продължават да съществуват”,  сподели известният художник. Основната цел на изложбата, която си поставя нейният автор, е да предпази новото поколение, показвайки „някои стресиращи неща, но това е истината”. Тодор Деков се надява, че след като видят творбите му, представителите на младото поколение, както и техните родители, ще се замислят за ужасяващи последици от използването на наркотици и проблемите, свързани с рисково сексуално поведение, и биха могли да предпазят себе си и своите близки.

В изложбата „Да не допуснем! Да помогнем!”, Тодор Деков обръща внимание и на темата „Екология”, изобразявайки вижданията си за част от екологичните проблеми, пред които сме изправени днес. Тодор Деков покани всички ученици да дойдат да разгледат изложбата и заяви, че ще се отзове, ако някое от училищата желае да осъществи среща с него. Художникът работи и като карикатурист и сценограф, автор е на две книги, носител е на редица награди за изключителни заслуги в областта на културата, както и на Почетния знак на община Монтана.      

Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
03.04.2017 г. 09:07
Етикети:
Посетено:
1074
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/25398-todor-dekov-otkri-izlozhba-v-rb-geo-milev-montana