След-и

Стоянка Мутафова покани публиката на стотния си рожден ден

Стоянка Мутафова покани публиката на стотния си рожден ден
Сн.: Ромео Чолаков

„Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми!“ – с тези думи Стоянка Мутафова се обърна снощи към публиката, която беше изпълнила до краен предел голямата зала на Сатиричния театър. „Сигурна съм, че всички вие ще бъдете тук и аз ще бъда много щастлива!“ – обяви актрисата под бурните аплодисменти на публиката.

Зрителите бяха дошли да гледат любимата си актриса в спектакъла „Столетие мое“, в който тя играе възрастна дама, която празнува 100-годишния си рожден ден заедно с дъщеря си, внучката и правнучката си.

Примата на българската сцена получи цветя от Сатиричния театър, където играе от създаването му преди 60 години. След спектакъла първи на сцената я поздрави директорът на театъра проф. Здравко Митков. Последваха поздравителни адреси и кошници с цветя от Министерството на културата, Народен театър „Иван Вазов“, Младежки театър „Николай Бинев“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Театър Българска армия и Фондация „Аскеер“. Кошница с плодове поднесоха от името на председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

В публиката аплодираше и министърът на културата от служебното правителство Рашко Младенов.


Автор:
Сатиричен театър "Алеко Константинов"
Публикация:
02.02.2017 г. 14:30
Посетено:
1811
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/25044-stoyanka-mutafova-pokani-publikata-na-stotniya-si-rozhden-den