След-и

Ученици събраха личните си родови истории за Първата световна война в изложба

Изложбата може да бъде разгледана до 12 февруари в Националния военноисторически музей

Ученици събраха личните си родови истории за Първата световна война в изложба


Пътуваща изложба, създадена от ученици от столични училища, бе открита на 12 януари в Националния военноисторически музей (НВИМ). Под заглавието „Моите предци на война“ тя показва как техните предци – съвременници на Първата световна война, са преживели военния конфликт.

„С тази изложба родовата памет на учениците и техните семейства заживява нов живот. Усилията им да открият и съберат информация за своите прародители, живели преди 100 години, имат смисъл, защото родолюбието започва с познаването на нашето минало“, това заяви на откриването на изложбата зам.-директорът на НВИМ д-р Даниела Цанкова-Ганчева. Тя изрази надежда, че младежите ще продължат да проучват личните и националната история.

От името на учениците Руми Димитрова благодари на екипа на НВИМ за възможността чрез този проект да разберат повече за участието на България в Първата световна война и за своите лични родови истории.
Учениците получиха грамоти за участието си в проекта, който се реализира от НВИМ с финансовото съдействие на Министерството на културата.

Изложбата може да бъде разгледана безплатно до 12 февруари в Националния военноисторически музей, след което ще бъде представена във филиалите му – Военноморския музей във Варна, Музея на авиацията в Пловдив, и в редица български училища.


Автор: НВИМ
14.01.2017 г. 16:08
Посетено: 1679
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/24941-uchenitsi-sabraha-lichnite-si-rodovi-istorii-za-parvata-svetovna-voyna-v-izlozhba