След-и

Салон на изкуствата 2006

Наградите на НДК



В последните дни на Единайсетия Салон на изкуствата бяха обявени наградите на Националния дворец на културата.

Годишната награда "Св. св. Кирил и Методий" беше присъдена на Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" - за цялостно творчество и изключителен принос в българската духовност и култура.

Голямата награда на 11-ия Салон на изкуствата, посветен на 25-годишнината на Националния дворец на културата, бе връчена на "Нешънъл арт", трупата на Нешка Робева, за премиерния спектакъл "Арамии". 

Специална награда получи Михаил Неделчев - за авторството на програмите "Поетът в града", "Образите на градовете" и за подбора и представянето на личната му колекция пощенски картички в изложбата "Градът и неговите символи".

• "Алианц България холдинг" АД, "Жокер медия" и супермаркети "Елемаг" бяха наградени за партньорската им подкрепа на програмите, посветени на 25-та годишнина на НДК, както и за подпомагането на цялостния репертоар.

• Специалната награда за реализация на цялостен чуждестранен културен проект получи посолството на Китайската народна република за организацията на Четвъртите Дни на китайската култура.

• Журналистическата награда бе присъдена на екипа на филма, посветен на 25-годишнината на НДК, "Спомен подир спомен", продукция на Българската национална телевизия.
Автор:
Публикация:
18.06.2006 г. 19:20
Етикети:
Посетено:
678
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/2461-salon-na-izkustvata-2006