След-и

Среща с Д. Димитров от Общобългарска фондация “Тангра”

Истината за мястото ни в света



Интересна среща с Димитър Димитров, съпредседател на Управителния съвет на Общобългарска фондация “Тангра” имаха кърджалийци в Регионалния исторически музей.

Издадените от “Тангра” книги, каза той, имат за цел да възродят истината за историческото място и значение на българите в световната цивилизация. В тази насока са проведени много разговори, научни форуми с най-видните доказани специалисти в тази област, сподели Димитров.




Той представи атлас “Българите”, който отразява съдбата ни от древността до наши дни и е достоен да заеме място във всяка библиотека.

Авторският колектив е съставен от имена като проф. д-р Георги Бакалов, ст.н.с. д-р Петър Добрев, а общата редакция е била поверена на проф. Александър Фол. Атласът има паралелен текст на английски, немски и френски.
     
Любопитен е и атласът, в който са представени най-бележитите ни сънародници. Уникален е и шахматния комплекс, в който фигурите носят физическите черти, облекло и въоръжение, характерни за древните и средновековни българи.

Фондация “Тангра” е подготвила съвместно с учители и видни наши историци нови учебни помагала, които най-вероятно ще бъдат въведени от образователното ни министерство.
Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
13.06.2006 г. 16:29
Посетено:
947
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/2435-sreshta-s-d-dimitrov-ot-obshtobalgarska-fondatsiya-tangra