След-и

Приложни занаяти с Академия „Бистра и Галина”

Изложба на Лятната детска академия в РБ „Любен Каравелов”

Приложни занаяти с Академия „Бистра и Галина”


◊ СЪБИТИЕТО

В новото експозиционно пространство на фоайето, ет. 2 на РБ „Любен Каравелов”, беше открита голямата изложба на Лятна детска академия „Бистра и Галина”. В нея са представени резултатите от работата на класните стаи „Рисуване върху вода и плъстене”, „Приложни изкуства и оригами”, „Работилница за комикси” и „Фото и видео заснемане”. За поредно лято културната институция става домакин на тази проява на русенските деца и гостоприемно отваря врати за още по-широка обществена и социална изява на младите таланти.

В експозицията, която е с благотворителна цел, могат да бъдат видени и закупени уникални образци и пана, изработени от плъстена вълна, много красиви 3- и 4D-измерни фигури и оригами, красиви и стилни кукли, изработени от малките приложници с помощта на вещи майстори от Дунавската задруга на народните художествени занаяти.

От управителното тяло на Фондация „Бистра и Галина”, която за 16-ти път организира Лятната детска академия благодариха на колектива на РБ „Любен Каравелов” за подкрепата и съпричастието в поредната благотворителна изява на малките академици. Със средствата от разпродажбата на образците и куклите ще бъдат финансирани част от дейностите в следващата Лятна детска академия. Досега през тази инициатива в Русе са преминали над 5 000 деца. Много от тях вече са изявени и реализирани таланти у нас и в чужбина. А всяко дете, както казаха и организаторите на изложбата, вероятно носи в себе си и спомена от изложбите в Библиотеката. Част от куклите и експонатите ще останат в Детския отдел, за да могат децата, които идват за книги и за други мероприятия, да имат жив спомен от незабравимото лято на 2016 г., съобщиха от Фондация „Бистра и Галина”.

Автор:
Станимира Цанева-Бакърджиева
Публикация:
21.07.2016 г. 15:50
Етикети:
Руселятна академия
детска академия
Бистра и Галина
Посетено:
982
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/23987-prilozhni-zanayati-s-akademiya-bistra-i-galina