След-и

Танцова формация към НЧ "Христо Ботев" с концерт за почитатели

Талантливите момичета спечелиха публиката с феерия от багри и настроение

Танцова формация към НЧ "Христо Ботев" с концерт за почитатели
Снимка: Цветомир Цветанов


Star dance
, танцова формация към читалище "Христо Ботев 1908", подари на почитателите си в Русе безплатен концерт в Доходното здание. На 4 юли сцената на голямата зала се оживи от 40-те момичета, чиято възраст е от 7 до 18 години. Талантливите ученици представиха пред публиката 21 нови танца, разучавани през тази учебна година.

Най-малките танцьори в Star dance достойно защитиха името на своята ръководителка Антония Косева. Артистични и непринудени на сцената, като големи артисти, се забавляваха от сърце и показаха, че през годината са положили усилия да научат всички стъпки. Ритмичните и весели танци спечелиха симпатиите на публиката, която награди малките танцьори с аплодисменти. Най-голямата група, в която са 18-годишните, за последно танцува на сцената. Те са носители на многобройни награди от международни и национални състезания за танци. Раздадоха се на почитателите си и отново напомниха за себе си с хореографията на един от най-силните си танци "Огледален образ".

Приятели, родители и почитатели благодариха за хубавото настроение в юлската вечер с бурни аплаузи и букети цветя. Сред специалните гости на читалище "Христо Ботев 1908" - Русе бяха и приятелите им от румънския град Александрия - организатори на международния танцов фестивал "По стъпките на танца". Те поздравиха танцовата формация към читалище "Христо Ботев 1908" и пожелаха на красивите момичета дълго време да запазят в сърцата си най-голямата магия в живота - музиката и танците. 

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
06.07.2016 г. 00:10
Етикети:
концертРусе
танцова формация
НЧ Христо Ботев
Посетено:
659
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/23918-tantsova-formatsiya-kam-nch-hristo-botev-s-kontsert-za-pochitateli