След-и

Цонко Цонев си подари премиера на „Кметълски истории“ за рождения си ден

Джон Лоутън лично поздрави Кметъла за двойния му празник

Цонко Цонев си подари премиера на „Кметълски истории“ за рождения си ден
Бившият вокалист на „Юрая Хийп“ Джон Лоутън и авторът на книгата „Кметълски истории“ Цонко Цонев


Столичният рок бар Rock IT не успя да побере желаещите да поздравят Цонко Цонев за рождения му ден и да споделят емоцията на представянето на книгата му „Кметълски истории“. Известни музиканти, артисти, общественици и рок фенове от цялата страна уважиха Кметъла и се сдобиха с книга с автограф от човека, превърнал Каварна от малък крайморски град в голяма световна сцена.

Книгата представи журналистът и медиен експерт Димитър Найденов – Джими, който сподели надеждата си, че това е само първото издание от поредица „Кметълски истории“, които предстои да прочетем. „Цонко избра, сбъдвайки своите мечти, да обогатява община Каварна чрез развиване на културата. Неотделима част от това е рокът, а неотделима част от рока са кметълските истории. Всички ще прочетат тази книга леко и приятно – от първия ред. Цонко, благодарим ти за тази книга.“

Близките приятели на Цонко Цонев – актьорът Христо Мутафчиев и режисьорът Теди Москов поздравиха автора и споделиха свои спомени и забавни случки от гостуванията си в Каварна. „Аз чувствам Цонко като част от моя културен живот, защото каквито и трудности да имам, се обръщам към него за съвети. Той винаги е протягал ръка към театъра и е човек с широка душа.“, каза Теди Москов.

„Има хора, които правят история, а има и хора, които се опитват да изтрият историята. Тази книга е от тези, които не могат да бъдат изтрити, тя ще остане завинаги – за хората, за да им напомня това, което се е случило в България и в Каварна.“, каза авторът Цонко Цонев пред развълнуваната публика. Той изрази своята радост, че на премиерата на първата си книга е обграден изцяло от приятели и хора, които обича и уважава.

Най-известните български рок музиканти и групи поздравиха Цонко Цонев за двойния му празник. На сцената на столичния бар се качиха Б.Т.Р, „Конкурент“, „Черно фередже“, Санеца и Васко Кръпката, които направиха този ден незабравим за всички присъстващи фенове на твърдата музика. Премиерата на книгата „Кметълски истории“ продължи с концерт, а голямата изненада беше появата на бившия вокалист на „Юрая Хийп“ и голям приятел на Кметъла – Джон Лоутън.

Премиерата уважиха музиканти, артисти, общественици и хора от културния елит, сред които Мая Новоселска, Астор, Тончо Токмакчиев, Адриан Рачев-Румънеца, Влади Въргала. Еуфорията от събитието беше сравнима единствено с тази от митичните концерти от Каварна рок фест и посрещането на Джулай морнинг, а най-голямата звезда в този ден беше и остава Цонко Цонев – Кметъла.

 


Автор:
Елица Христова
Публикация:
05.06.2016 г. 14:09
Етикети:
Посетено:
2315
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/23724-tsonko-tsonev-si-podari-premiera-na-kmetalski-istorii-za-rozhdeniya-si-den