След-и

Проф. Огнян Герджиков представи в Русе книгата си “Аз не бях политик”

Проф. Огнян Герджиков представи в Русе книгата си “Аз не бях политик”


Председателят на 39-ото Народно събрание проф. Огнян Герджиков представи мемоарната си книга ”Аз не бях политик” в Регионална библиотека „Любен Каравелов”. Сред гостите в препълнената зала ”Изкуство” бяха представители на местната власт, магистрати, преподаватели и студенти от РУ „Ангел Кънчев”, много русенци. Проф. Герджиков получи поздравителни адреси от Областния управител доц. д-р Стефко Бурджиев и от кмета Пламен Стоилов.

Изданието представи Ана Боянова – носител на литературната награда „Блага Димитрова” за 2014 г. В своето слово тя отбеляза: „Аз не бях политик” е повече от една обикновена автобиография, това е изповед, която авторът поставя пред олтара на читателя. Едно емоционално и вълнуващо пътуване към себе си”.

Проф. Герджиков благодари на екипа на Библиотеката за поканата да се срещне с русенската публика. Той припомни интересни моменти, описани в автобиографията, и заедно с поета Недялко Йорданов, с когото го свързва дългогодишно приятелство, прочетоха избрани откъси от нея. Ана Боянова и Емил Калев допълниха артистичната атмосфера на вечерта с изпълнения на популярни песни от Средиземноморието, които предизвикаха аплодисментите на публиката.

В края на срещата проф. Герджиков написа в книгата, която подари на домакините: „На Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - с преклонение пред апостолската дейност!”.

Събитието се осъществи с любезното съдействие на "Строително оборудване" ЕООД, "Рени стил" – Русе и Издателско ателие „Аб”.
 

Автор:
РБ "Любен Каравелов" - Русе
Публикация:
02.06.2016 г. 13:41
Посетено:
1218
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/23709-prof-ognyan-gerdzhikov-predstavi-v-ruse-knigata-si-az-ne-byah-politik