След-и

София посрещна изложбата Flash / Ascension на Лени Кравиц

Над 600 души посетиха откриването на FLASH - шестата изложба от платформата “Майстори на фотографията”

София посрещна изложбата Flash / Ascension на Лени Кравиц
Матю Битон


Откриването на изложбата FLASH / ASCENSION, които пристигнаха у нас благодарение на фондациите “Америка за България” и „Мусиз“ вчера, се радваше на изключителна посещаемост - едва за няколко часа над 600 души разгледаха кадрите, на които Лени Кравиц запечатва лицата на папараци и фенове, както и тези с негови портрети на личния му фотограф Матю Битон.

Изложбата беше открита от посланика на Съединените Американски Щати - Ерик Рубин, посланика на Австрия - Роланд Хаузер, фотографа Матю Битон, австрийския галерист Питър Кьолн, основателят на фондация „Музис“ - Иван Мудов, програмния директор Изкуства и култура на фондация Америка за България - Надя Захариева и директор Корпоративни комуникации на VIVACOM Веселка Вуткова.

„Благодарен съм на българската публика, че уважиха изложбата ни“, каза Матю Битон по време на кратката си откриваща реч. „Искаше ми се да бъда тук“, написа Лени в съобщение към Битон, виждайки препълнената зала във видео разговора, който двамата проведоха.

Сред специалните гости на изложбата бяха и секретарят на президента по култура, образование и национална идентичност – Мартин Иванов, и директорът на Френския културен център Гийом Робер.

Довечера, от 18.00 часа, отново във VIVACOM Art Hall ще се проведат лекциите на Матю Битон, който ще говори за своя професионален път, работата и приятелството си с Лени Кравиц, и на австрийския галерист Питър Кьолн, който ще направи паралел между българската и австрийска фотографска сцена. Входът за лекцията, както и за изложбата е свободен. 

* * *

FLASH / ASCENSION е шестата изложба от платформата „Майстори на фотографията“, която показа работите на някои от най-известните и влиятелни американски фотографи на нашето време - Хари Бенсън, Бен Ритър, Раян Макгинли, Кели Сена, Майкъл Хюи и Бил Оуенс. Всички експозиции се представят пред българската публика във VIVACOM Art Hall. 

FLASH се осъществява от фондациите „Америка за България“ и „Мусиз“, с партньорството на VIVACOM и със съдействието на Посолството на САЩ, Посолството на Австрия и Столична община. Фондация „Мусиз“ благодари за съдействието на винарна „Братя Минкови“, които поднасят комплимент към събитието с най-новата си серия вино – Le Photographe, и на „Гранд Хотел София“.

 

Автор: Vivacom Art Hall
09.04.2016 г. 16:22
Посетено: 2273
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/23302-sofiya-posreshtna-izlozhbata-flash-ascension-na-leni-kravits