След-и

Клуб за любители на кафе и дебели книги

Клуб за любители на кафе и дебели книги


На 22.03.2016 г. в РБ „Гео Милев” се проведе литературно четене с участието на възпитаници от ГПЧЕ „Петър Богдан” – гр. Монтана, които представиха свои творби. Сред официалните гости бяха Пенка Ненкова – директор на ГПЧЕ „Петър Богдан” – гр. Монтана, Мариана Иванова – старши експерт по български език и литература при РИО – Монтана, Нели Василева – гл. експерт „Култура и вероизповедание”, Елка Бабачева – преподавател по български език и литература, Камелия Александрова – журналист и писател.

По време на срещата се учреди „Клуб за любители на кафе и дебели книги”. Главен инициатор за създаването на клуба е Михаела Стоянова – ученичка от 11 „б” клас на ГПЧЕ „Петър Богдан”. Тя разказа, че „идеята се породила, присъствайки на подобно литературно четене в библиотеката”. Желанието ѝ е на срещите на клуба, творящите млади хора на Монтана да споделят своите литературни творби, да обсъждат книги, да се срещат с местни и гостуващи автори, да участват в конкурси, четения, рецитали.

Ментори на младите творци ще бъдат: Александра Симеонова – писателка, работила като преподавател по български език и литература в ПМГ, ГПЧЕ, ПГЕ и експерт по български език и литература към РИО – Монтана, автор на книгите: „Вечерна рапсодия”, „Отиваш си лято”, изследването „Фолклорът на родния край в прозата на Йордан Радичков”, и Таня Езекиева – филолог, учител по български език и литература в V СОУ „Христо Ботев”, автор на книгите: „Искри от вечността” и изследването „Душегрижието през погледа на Достоевски”. Менторите подкрепиха младите таланти и обещаха да ги насочват, съветват и помагат за развитието на техния потенциал.

 

Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
23.03.2016 г. 10:13
Етикети:
Посетено:
954
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/23172-klub-za-lyubiteli-na-kafe-i-debeli-knigi