След-и

Премиера на книгата „Завинаги” на Константина Живова в гр. Монтана

Премиера на книгата „Завинаги” на Константина Живова в гр. Монтана


В месеца на любовта, пред препълнена зала в РБ „Гео Милев” – гр. Монтана, Константина Живова представи дебютната си книга „Завинаги”, която е изцяло посветена на любовта. Кети Костадинова – директор на РБ „Гео Милев” откри срещата като представи авторката, която е родом от гр. Монтана. Специален гост на срещата бе певицата и актриса, Вяра Атова, близка приятелка на авторката. Чрез своите възприятия, тя пресъздаде един много истински и чувствен момент, изживян от една от героините в романа – Анна.

Романът „Завинаги” предизвика изключителен интерес сред гражданите на Монтана. Сред гостите присъстваха приятели, колеги, млади творци и преподаватели на красивата Константина, които не скриха гордостта си от постигнатите ѝ успехи. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Монтана – г-н Златко Живков, Александър Герасимов – директор Дирекция „Хуманитарни дейности”, Нели Василева – гл. експерт „Култура и вероизповедание”.

Идеята и сюжетът на романа „Завинаги” се раждат за няколко минути. Първоначално Константина Живова иска да напише разказ, но в следващия момент спонтанно решава, че може успешно да предаде мислите и емоциите си в една изключително вълнуваща книга. Минават точно 9 месеца, от както се ражда идеята за романа, до написването и излизането му на пазара. Те са изпълнени с ежедневна и постоянна работа върху него, изискваща съсредоточеност и последователност. И резултатът е впечатляващ. „Завинаги” е емоционален, вълнуващ, завладяващ роман, в който всяка жена преоткрива себе си. Той разказва историята на три невероятни жени, които са много различни помежду си, но и приличащи си, когато са влюбени, защото „всяка жена обича по един и същи начин. Обича със сърцето си”. Младата писателка притежава по нещо и от трите си героини. Заглавието „Завинаги” авторката избира първо, защото това е първият ѝ роман, който завинаги ще остане пръв, и второ, защото любовта, която е имало в даден момент между двама души, остава… завинаги.

Константина Живова е приятно изненадана от факта, че първият ѝ роман, изключително бързо добива популярност и извън пределите на България. Тя получава снимки от свои почитатели от цял свят – Берлин, Ню Йорк, Масачузетс, Стокхолм, Малдиви, Прага, Денмарк, а скоро и от Холивуд. Не напразно е наричана „българската Кари Брадшоу”, заради огромния интерес, който предизвика сред дамите първият ѝ любовен роман. За авторката, чисто емоционално жените са по-смели от мъжете. Тя се надява, че повече мъже ще прочетат книгата ѝ, за да могат да добият по-подробна представа за това какво се случва в „главата на една жена”. Но отново остава изненадана, когато започват да я търсят предимно жени, които дори искат съвети от нея за любовните си терзания.

Константина Живова оценява себе си и е здраво стъпила на земята. Тя знае коя е, от къде идва и какво иска, и непрекъснато опитва нови проекти, защото само „след като опиташ, разбираш дали ще успееш и какви са твоите възможности”. Тя е телевизионна водеща и блогърка. Била е и организатор на телевизионни продукти в БТВ, Нова ТВ, ТВ 7. Киното, камерата и телевизията са най-голямата ѝ страст, но с писането тя е самата себе си, излива своите мисли и чувства, както и своята теория за любовта. Предстои романът „Завинаги” да бъде преведен на английски и френски език. Авторката се надява, че ще успее да го пусне и в електронен вариант, за всички, които предпочитат да четат електронни книги, въпреки че тя самата сподели, че предпочита класическата, хартиена книга, заради специфичния мирис на самата хартия, както и магията и усещането, която носи „истинската” книга.

Константина Живова осъществява инициативата „Пътят на смелите”, която е измислена по време на среща с децата от Клуб „Медии” в родния ѝ град – Монтана. Идеята на „Пътят на смелите” е тя, заедно с популярни лица от цяла България, да се срещат с млади хора от различни градове в страната. Желанието на Константина е вече преуспели личности да дадат увереност и кураж на младежите да следват винаги мечтите си. Тя отправи послание към многото млади хора, които присъстваха на срещата да бъдат упорити и постоянни към постигането на целите си, защото без да се потрудят, няма как да постигнат успех. И въпреки това „няма невъзможни неща, всичко е възможно, стига да го искаш много силно”.

Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
09.02.2016 г. 11:29
Етикети:
Монтанароманпремиера на книга
Завинаги
Константина Живова
Посетено:
1108
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/22876-premiera-na-knigata-zavinagi-na-konstantina-zhivova-v-gr-montana