След-и

„Белег от друг живот” – Виктория Иванова

Представяне на книгата в Монтана

Поетична вечер се състоя в отдел "Изкуство" на РБ „Гео Милев”. Виктория Иванова представи своята осма книга - „Белег от друг живот”. В нея любителите на съвременната българска поезия могат да открият красотата и хармонията в заобикалящия ги свят. На премиерата на книгата присъстваха приятели, колеги и ценители на лиричните произведения, които успяха да се докоснат до вдъхновяващите стихове на Виктория Иванова и останаха очаровани от нея.

„Белег от друг живот” е лиричен сборник, в който чрез красиви думи авторката успява да превърне дори трудните моменти в живота ни, в по-поносими, да ни върне към детството и родния дом, да ни потопи в един красив свят, изпълнен с любов и искреност. Виктория Иванова пише за жената, за сезоните, за любовта, за виното. Удостоена е с първа награда от „Мелнишки вечери на поезията” (2004) за стихотворенията й, посветени на виното. Нейната поезия е вдъхновяваща, изпълнена с любов и позитивизъм.

Виктория Иванова живее във Враца и работи като библиотекар в Регионална библиотека „Христо Ботев”. Тя е един от малкото български автори, превеждани на албански език (петата й стихосбирка – „Пътеводна светлина” се разпространява в Македония и Косово). Има отличия от литературните конкурси „За един по-човечен свят”, „Жени и вино, вино и жени”. Член е на Дружеството на врачанските писатели. Нейни стихове са публикувани в местния периодичен печат и в литературните издания: в. „Пулс”, в. „Български писател”, сп. „Пламък”, сп. „Везни”, сп. „Современност” (Македония).
Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
18.11.2015 г. 14:32
Етикети:
Посетено:
1058
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/22394-beleg-ot-drug-zhivot-viktoriya-ivanova