След-и

„Освободи живота си” – ни призова Лучия Джованини

Премиера на книгата в София

„Освободи живота си” – ни призова Лучия Джованини

Лучия Джованини по време на представянето


Италианската писателка Лучия Джованини гостува в София. на 7 октомври в новото литературно средище „Перото” (НДК) беше представена нейната току-що излязла книга „Освободи живота си”. Събитието се водеше от издателката Жаклин Вагенщайн („Колибри”). Партньор на събитието беше Италианският културен институт.

Лучия е писател-психолог, водеща специалистка по НЛП (Нервно-лингвистично програмиране) и още техники по освобождаване на духа, както и медитация. Тя е бивш модел, основател на Асоциация „Блесио” и изнася лекции в цял свят – в Европа и в Азия. Сред темите на лекциите ѝ са: „Напълно нов живот”, „Яж, моли се и обичай”, „Динамични преговори”, „Сила на комуникацията”, „Огънят на промяната”, „Духовност, жизненост, здраве”.

В краткото си експозе Нора Ставрева – идеен двигател за излизането на книгата и представляваща Асоциация „Блесио” за България, каза: „Години наред се занимавам с личностно израстване. Книгите на Лучия ме наведоха на мисълта, че няма нищо невъзможно в името на това да бъдем щастливи. Първата книга, която прочетох от Лучия, беше „Заслужавам най-доброто”. Тя стана за мене наръчник, който аз отварям всяка сутрин наслуки и намирам отговор на актуалните си проблеми. Нейните текстове – въпроси и отговори – действат много добре на душата.”

Близо час Лучия Джованини говори подробно за 15-те техники, залегнали в нейната книга.

„Още с пристигането си в София ме обзеха положителни усещания към вашата страна. Повече от двадесет години изнасям курсове в различни страни, опитвам се да накарам хората да открият собствените си таланти, да управляват стреса, да подобрят отношенията си в семейството. Имам честта да работя в различни среди – етнически, културни, религиозни – в различни професионални сфери: мениджъри, управители, продавачи, домакини, работници, студенти и пенсионери. Независимо от пола, работата и възрастта, общото между всички тях е промяната! В смисъл – искаме промяна, която не пристига, или пък – не искаме промяна, но животът ни принуждава да я направим. И тук идва основната тема: как да се променим, за да бъдем щастливи? Това засяга всички човешки същества. Тогава започнах да се питам: какво ни възпира да развием докрай своите възможности, да направим позитивни промени. Така се появиха 15 + 1 клопки. Те са от различни категории: начините на мислене или нашето поведение, едни са свързани, други са като матрьошки – клопки една в друга. Трябва да познаваме тези клопки с идеята как да излезем от тях или въобще да не падаме в тях. В книгата са показани и антидотите за тези клопки... Съветвам всички да намерят време да развият своите таланти и да ги предоставят в услуга на човечеството. Така ще бъдем щастливи!”

Беседата на Лучия Джованини предизвика множество въпроси сред присъстващите близо 100 почитатели на нервно-лингвистичното програмиране. Преводът по време на вечерта се осъществяваше от Теодора Иванова.

Стана ясно, че тепърва Асоциация „Блесио” ще развива дейност в България и феновете на модерната психология ще чуят и други лекции от Лучия Джованини.

 

Автор:
Анжела Димчева
Публикация:
09.10.2015 г. 13:33
Етикети:
ИК КолибриНЛПпсихологиянова книгапремиера
Асоциация Блесио
Нора Ставрева
Жаклин Вагенщайн
Освободи живота си
Лучия Джованини
Посетено:
1425
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/22088-osvobodi-zhivota-si-ni-prizova-luchiya-dzhovanini