След-и

Соня Йончева – обожавана, естествена

Световната оперна прима в София

Соня Йончева – обожавана, естествена

Соня Йончева в края на концерта.
Фото: © Sofia Ars Net


Отдавна зала „България“ не помни такъв огромен интерес към български оперен певец... Вечерта на 5 април, Цветница, за ценителите на операта беше двоен празник – финалът на този така обичан християнски празник кулминира чрез изключително емоционалните изпълнения на световното българско сопрано Соня Йончева! Лиричният ѝ глас проникваше ненатрапчиво, но категорично в канавата на музиката. Особено впечатли актьорското ѝ присъствие: всеки фрагмент от избраната опера беше изигран професионално, с дух и стил.

В двете части на своята програма тя изпълни арии от опери на Жул Масне („Сид“, „Иродиада“, „Таис“) и от опери на Джакомо Пучини („Лястовичката“, „Вилиси“, „Бохеми“). За два дуета ѝ партнира нейният брат Марин Йончев, тенор, започнал професионалната си кариера в първото издание на „Стар академи“ (2007). Младият тенор положи доста усилия, за да бъде на необходимото професионално ниво до известната си сестра – той се представи с ария на Вертер (из операта „Вертер“ на Масне) и ария на Рудолф (из операта „Бохеми“ на Пучини“).

Софийска филхармония се дирижираше от съпруга на Соня – нашумения диригент на Берлинската Щатсопер Доминго Гарсия Хиндоян, който демонстрира перфектно владеене на оркестъра, артистичност, приветливост и уважение към всички участници в този оперен формат.

След края на концерта, почти задушена от цветя, обожавана и аплодирана, Соня Йончева изпълни няколко арии на бис. А публиката все не си тръгваше и не си тръгваше... Неуморимата Соня остана и след концерта, за да раздава с часове автографи върху обложката на дебютния си албум „Paris, Mon Amour“...

 

 

Автор:
Анжела Димчева
Публикация:
06.04.2015 г. 10:14
Посетено:
1915
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/21161-sonya-yoncheva-obozhavana-estestvena