След-и

Горещи сцени и любовни оръжия в дебютното видео на LaText

Литературната рок група представи клипа към песента Shoot Me Again

Горещи сцени и любовни оръжия в дебютното видео на LaText


Литературна рок група LaText представи дебютния си видеоклип към песента Shoot Me Again. Видеото е със стилна черно-бяла визия и представя както сюжетна линия, така и имиджови кадри на бандата. Историята в клипа се движи между метафорична и буквална трактовка на стрелбата. Тя е представена през образа на мъж, който изневерява на жена, но постепенно „отстрелва“ всички други, както сам е отстрелян от тази, която желае.

За главната роля LaText избират Илиян Любомиров, познат още като Августин Господинов, който спечели „София: Поетики 2015“ и чиято дебютна стихосбирка "Нощта е действие" е най-продаваната книга с поезия в последните години. Той си партнира с Ваяна Данаилова (актриса и телевизионна водеща), Александра Рамирез (тату артист и художник) и Наси Митрова (танцьор във VS Dance).

Концепцията на клипа е дело на режисьора Цветомир Матев, който споделя: „Чух песента за първи път, когато LaText спечелиха с нея наградата на публиката на конкурса „Златна пролет“. Още тогава ми хрумна идеята за сценария и когато на един концерт се срещнахме и поговорихме с Елена, решихме, че задължително трябва да го заснемем“.

Оператор е Георги Гвоздев, сценограф и стилист - Мери Адам, а гримът на дамите е дело на Десислава Бекирска.

В последните 3 години LaText се наложиха като един от най-любопитните проекти на българската алтернативна сцена. Музиката им съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката в песни извън стандартната структура от припев, куплет и соло. Жанровите влияния, които оригиналният им звук съчетава, са алтернативен рок, с блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния.

Първоначалната концепция се развива с всяка следващата песен и през 2014-а година, след множество клубни и фестивални участия и международни колаборации, LaText издадоха дебютния си краткосвирещ албум “Само“. EP-то включва седем парчета, сред които популярните първи сингли „Париж”, „Само“ и „Любовна херостратегия”, както и Shoot Me Again – единственото англоезично парче в диска.

LaText са Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани).

Вижте видеото към Shoot Me Again: https://www.youtube.com/watch?v=_WnG-UeQUMU

Сайт: http://latext.eu/


Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
03.02.2015 г. 15:35
Посетено:
1079
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/20767-goreshti-stseni-i-lyubovni-orazhiya-v-debyutnoto-video-na-latext