След-и

Христо Гърбов и Иван Бърнев в Русе

Актьорите отново са сред верните си почитатели

Христо Гърбов и Иван Бърнев в Русе

Евгения Явашева и Христо Гърбов, сн. ДТ "Сава Огнянов"


С "Министърът женкар" Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе откри зимните вечери на гастролиращите актьори Христо Гърбов и Иван Бърнев. На 15 януари на голямата сцена на Доходното здание популярният комик и русенските актьори Венцислав Петков, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Евгения Явашева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Яна Стефанова-Хернани отново разсмяха публиката с недвусмислени шеги. 

Безспорно пиесата на Ст. Л. Костов има съвременно звучене и припомня на зрителите за човешките слабости и грешки, присъщи дори и на управниците (както в миналото, така и днес). В низ от комични ситуации изпада обкръжението на министър Кочев.

Оказва се, че всеки негов подчинен има зад гърба си попечител и всеки тайно се надява да се спаси от предстоящото съкращение. Доколко подчинените се възползват от слабостите на Кочев, как оцеляват и запазват своето работно място са похвати не само на нашите предшественици, но и на съвременниците.

Постановката на режисьора Пламен Панев е смях през сълзи, истината е поднесена с много хумор и пиперливи шеги. И не на последно място са малките радости в живота - любовта, доверието, семейството. Дори и на министър Кочев не са му чужди новите любови - пристан за душата и утеха за мъжкото его. 


Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
16.01.2015 г. 00:22
Посетено:
1195
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/20654-hristo-garbov-i-ivan-barnev-v-ruse