След-и

Малин Кръстев и Геро "свалиха" публиката в театър "Открита сцена"

За премиерата на „Свалячи” от Елин Рахнев, режисьор Пламен Панев

Малин Кръстев и Геро "свалиха" публиката в театър "Открита сцена"


Двама от най-популярните български актьори Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро разплакаха от смях публиката по време на премиерата на новия спектакъл на Елин Рахнев „Свалячи”, режисиран от Пламен Панев. Първото представление в театър „Открита сцена” (бивш „Сълза и смях”) събра на едно място представители на културата, спорта и политиката, сред които президентът Петър Стоянов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на СОС Елен Герджиков, шефът на СЕМ Гого Лозанов, футболният треньор Пламен Марков, екс-съдията Антон Генов, който е консултант на актьорите по „съдийските въпроси”, Стефан Цанев и Доротея Тончева и други. Втората премиерна вечер е днес от 19.00 ч.

На сцената Малин Кръстев и Геро влязоха в роли на странични футболни съдии от „Б” група, които преминават през различни перипетии – от опит за самоубийство, през подкупи и престой в арест, до болнични легла. Но през цялото време остават верни на мечтите си – да бъдат съдии на мач от Шампионска лига или поне да получат едноминутно мълчание в своя чест по време на финала на Световното първенство. И ако героите са неудачници в прелъстяването на красиви дами, след края на премиерата не остана съмнение, че Малинко и Геро са „свалили” публиката с неизчерпаемата си енергия, заразяващо вдъхновение и неочаквани импровизации.

За шоуто на сцената допринесе и оригиналната сценография – няколко на брой практикабли, които самите актьори прекрояваха ту в покрив на панелен блок, ту в гробове, ту в болнични легла. Мултимедиен декор, видео сцени и зареждаща музика допълваха оригиналното представление.

„Свалячи” е смешно-тъжна история, в нея има и усмивка, и сълза” - казва Елин Рахнев. „Това е история за малките хора, за хората от „Б” групата на живота, тези, на които той е показал червен картон и са принудени да го наблюдават от страничната линия”, споделя още авторът.

„Това е един приятелски проект, който надрасна нашето приятелство и се превърна в акт на изкуството, в един странен сатиричен шедьовър, който всъщност е трагичен”, казва режисьорът Пламен Панев.

Спектакълът „Свалячи” е един от редките добри примери в българския арт за меценатска продукция. Постановката е резултат от усилията на продуцентския екип в лицето на ДТ „Антон Страшимиров” – Разград, Агенция „Кота 97” и Димитър Тодоранов.

„Свалячи” е своеобразно продължение на друга постановка на Рахнев - „Фенове”, която е най-поставяния драматургичен текст от съвременен български автор, игран в над 30 държави от 2 континента, гледан от стотици хиляди зрители, описващ живота на футболния запалянко в България. Очакванията са, че „Свалячи” ще надмине успеха на „Фенове”, превръщайки се в хита на следващите няколко театрални сезони.




Автор:
Александър Владимиров
Публикация:
09.01.2015 г. 15:30
Посетено:
5155
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/20623-malin-krastev-i-gero-svaliha-publikata-v-teatar-otkrita-stsena