След-и

БНР представи "Машина на времето"

Представлението е част от крос-медийния проeкт на БНР - "Европа за мен"

БНР представи "Машина на времето"
Актьорите от експерименталната театрална формация „ХаXаXа ИмПро“.


Българското национално радио представи пред публика актьорската симулация „Машина на времето… (но не по Хърбърт Уелс)”. Това се случи броени дни преди да бъде отбелязана петата годишнина от Лисабонския договор - 1 декември.

В Мраморното фоайе на националната медия спектакълът се развиваше на фона на архивни кадри, предоставени от Европейския парламент и Европейската комисия. Експерименталната театрална формация „ХаXаXа ИмПро“ и проекта на БНР „Европа за мен“ интерпретираха събития, свързани с историята на обединена Европа чрез импровизирани ролеви игри с публиката, която избираше в каква посока да се развива действието. Ретро музиката и актьорските превъплъщения поставиха началото на поредицата от събития под името „Машина на времето“. Специални гости бяха и официални представители на Европейския парламент и Европейската комисия в България.

Следващото събитие от цикъла „Машина на времето” - в началото на декември, ще пресъздаде първите преки избори за Европейски парламент от 1979 г.

Представлението е част от крос-медийния проeкт на БНР - "Европа за мен", финансиран от Главна дирекция „Комуникация“ на Европейския парламент, който се реализира чрез трите програмни платформи на общественото радио: предаването „Преди всички" на програма „Хоризонт", едноименното предаване „Европа за мен" - Радио София и интернет портала на БНР - www.bnr.bg


Автор:
Иван Върбанов, БНР
Публикация:
22.11.2014 г. 17:58
Етикети:
представлениеБНР
експериментална театрална формация ХаXаXа ИмПро
Машина на времето
проект Европа за мен
Посетено:
1065
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/20359-bnr-predstavi-mashina-na-vremeto