След-и

"БезГраници" на Уомекс - най-голямото изложение за етно и уърлд музика

Българският арт форум по света

"БезГраници" на Уомекс - най-голямото изложение за етно и уърлд музика


Международният арт форум „БезГраници“ беше представен в края на миналата седмица на най-голямото изложение за етно и уърлд музика – Уомекс. Тази година световното експо се проведе в града на свети Яков - Сантяго де Компостела в Галисия, Испания (в новоизградения „Сидаде да култура“ („Град на културата“), огромен авангарден архитектурен комплекс, дело на известния архитект Питър Aйсенман). На специална конференция на тема „Черноморския регион – зона на конфликти или област на музикално и артистично сътрудничество“ беше представен богатият на култура и история регион от древността до наши дни, като специално беше застъпена ролята на „БезГраници“ като катализатор за случването на културни събития в Европа и света.


Българският арт форум представлява синтез между отделни модулни компоненти, както основния модул е конференцията за фестивални организатори, мениджъри и експерти в културата. Други важни съставни части са музикалният етно/уърлдмюзик фестивал (следващото издание ще е във втората половина на следващата година) и арт пленерът за художници и фотографи. (През 2014 имаше извънредно специално издание на „БезГраници“, изцяло посветено на визуалните изкуства с участието на 20 творци от 14 държави.)
Шестото издание на "БезГраници" традиционно ще се проведе в едно от най-красивите и романтични места на България - „Двореца“ в Балчик, като през изминалите години от създаването му през 2003, събития от "БезГраници" са се случвали и в гр. Варна, к.к. Албена и гр. Мангалия в Румъния. Арт форумът е продукция на „Стопанска камара“ - Варна с партньорството на арт мрежа "Скендерман" и „Двореца“ - Балчик.
Автор: Ясен Казанджиев, Скендерман
01.11.2014 г. 18:24
Посетено: 1023
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/20167-bezgranitsi-na-uomeks-nay-golyamoto-izlozhenie-za-etno-i-uarld-muzika