След-и

Фортисимо Фамилия oткри своя трети сезон с „Приказки за валдхорна”

С участието на Ани Пападопулу и Красимир Костадинов

Фортисимо Фамилия oткри своя трети сезон с „Приказки за валдхорна”


С три емоционални концерта Фортисимо Фамилия откри през уикенда своя трети сезон. Малките зрители в препълнената зала се докоснаха до веселите истории за валдхорната, майсторски разказани от Ани Пападопулу и Красимир Костадинов.

Червената шапчица разходи децата през „гората” с класически пиеси, специално написани за инструмента валдхорна. А интересните факти от историята на валдхорната бяха съчетани с ловни приключения, страстни танци, разкази за смели ездачи и срещи с любими филмови герои, музикални демонстрации и още … ловни поздрави за различните животни, горски рог, пощенските кутии, които са маркирани със знака на валдхорната, пролетна роса… Красивата и нежна душа на валдхорната беше поредното музикално вълшебство, което Фортисимо Фамилия сподели със своята публика.

В търсене на най-приказния инструмент малките зрители се потопиха във вълшебната музика на Хенри Пърсел (Танц на феите из операта „Кралицата на феите”), Волфганг Амадеус Моцарт (Концерт за валдхорна и оркестър №3, Малка нощна музика), Леополд Моцарт (Ловджийска симфония), Антоний Дворжак (Серенада за струнни), Исак Албенис (Танго), Франц Щраус (Ноктюрно, оп.7), Лало Шифрин (из музиката към филма „Мисията невъзможна”).

Над 600 деца и техните родители участваха в това виртуозно музикално приключение, което Любка Биаджони и невероятните музиканти от Софийската филхармония сътвориха в зала „България”.


***

В своя трети сезон Фортисимо Фамилия ще предложи както добре познатите приказки за музикални инструменти, така и специални съдържания за тийнейджъри и възрастни. Непрекъснатото обновяване и добавяне на нови съдържания доказва по безспорен начин необходимостта на обществото от стойностни семейни концерти и формирането на лоялна и широка аудиторията.

Фортисимо Фамилия предлага музикално-образователни семейни концерти, съобразени с най-добрите световни практики, които запознават децата и техните родители с музикалните инструменти, ключови понятия от класическата музика и именити композитори. Идеолог на този формат е световноизвестният диригент и композитор Максим Ешкенази.

Фортисимо Фамилия се стреми да събуди интерес към класическата музика  сред младото поколение и да я приближи до разбиранията и интересите на младите хора. Платформата непрекъснато се развива във времето и обогатява своите съдържания като добавя нови смислови стойности.


Предстоящите концерти са: „Приказка за Моцарт и малкия Ото” (1.11.2014), „Приказки за флейта” (15 и 16.11.2014) и „Рицарска история” (29.11.2014).

Билетите за концертите са на цена 6 лв. и вече са в продажба на касата на зала „България“, ул. „Аксаков“ No1 и онлайн на www.ticketplus.bg, телефон за резервации: 02 987 76 56, работно време на касата: 09:00-20:00 ч. (всеки ден)
.

Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
14.10.2014 г. 14:22
Посетено:
1243
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/20018-fortisimo-familiya-otkri-svoya-treti-sezon-s-prikazki-za-valdhorna