След-и

Списание "Аз съм българче": Вече сме на 6!

Списанието за българчетата у нас и в чужбина отпразнува шестия си рожден ден

Списание "Аз съм българче": Вече сме на 6!


В съботния ден, на 4 октомври, с весел детски смях, щастливи лица и камерна изложба на рисунки от 6-е издания на конкурса „Нарисувай ми слънце“, списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ” отпразнува шестия си рожден ден! Усмихнати, с домашен хляб и сол, по стара българска традиция, ние от редакцията, посрещнахме читателите и приятелите на медията в Детския отдел на Столична библиотека, на пл. "Славейков".

От създаването си през септември 2008 г., списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ” е с фокус към българчетата у нас и в чужбина. Разказва за историята, традициите и културата на предците им, в развлекателни и образователни четива. Съдържа забавни игри, загадки и конкурси, както и неизменното цветно приложение за художниците и изобретателите. Списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ” е единствено по рода си на българския пазар. Днес обемът на изданието включва 48 страници. Оформено е в огледален формат с две първи корици за Юноши и за Малчугани и с плакат в средата. Списанието е с двумесечна периодичност. Образователно, с патриотична насоченост и научно-популярно. Създадено в  подкрепа на момчетата и момичетата на възраст от 6 до 16 години, в тяхното детство и юношество, независимо от социалния им статус. Дава уникални възможност на читателите си, за личностно усъвършенстване и развитие на ученическия колектив, чрез екипна работа и в часовете на класа.

В празненството се включиха малките и по-големи Столичани, приятели на изданието!

На видеостена представихме развитието и новостите в рубриките на детско-юношеската медия.

Юношите и Малчуганите, гости на купона, попълниха лексикон, за да участват с отговорите си в томбола с награди.

Във фоайето пред залата „изгряха“ слънцата от наградените творби в шестте издания на конкурса "Нарисувай ми слънце".

Връчихме наградите на участниците в проекта „Деца четат поезия в ефира на БНР“ от поредните няколко тура на надпреварата в ефира на „Закуска на тревата“.

Някои деца се регистрираха за участие в предстоящите излъчвания на радио играта по Националното радио. Други пък получиха и автограф от самите водещи.

Нови поданици прие и УСМИХЛАНДИЯ, въображаемата страна, територия на списание „Аз съм българче”. Информация за нея четете в списанието и на сайта www.bulgarche.eu.

Любознателните ни читатели набраха знание и мъдрост от „Букета на знанието“, и получиха подарък – бр. 1 на списание „Аз съм българче“.

На приятелите и съмишлениците си сред „по-порасналите“ гoсти на купона връчихме „Благодарност“ за приноса в развитието на изданието, придружена със „златна роза“ – уникална изработка.

Поздрав към гостите на празненството поднесе възпитаничката на школата по китара към Читалище „Христо Ботев – 1917“ в Столицата – Габриела Ковачева. Чухме и любимото за всички стихотворение „Аз съм българче“ в изпълнение на Стефания Спасова.

Скъпи приятели, очакваме Ви и на следващия купон на списание „Аз съм българче“. Той ще се състои в деня на Народните будители. Събитието включва изложба по случай  финала на седмото издание на Националния конкурс за детска рисунка „Нарисувай ми слънце“ и награждаване на победителите в надпреварата! Очакват Ви незабравими забавления!
Автор:
От редакцията на списание „Аз съм българче“
Публикация:
10.10.2014 г. 15:59
Посетено:
1517
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19995-spisanie-az-sam-balgarche-veche-sme-na-6