След-и

„Стар денс” празнува десетия си рожден ден с почитатели

Детската танцова формация подари безплатен концерт на русенци

„Стар денс” празнува десетия си рожден ден с почитатели


„Стар денс”, танцова формация към читалище "Христо Ботев 1908", посрещна десетия си рожден ден в голямата зала на Доходното здание в Русе. По традиция всяка година на 27 юни трупата за модерни танци поднася на почитателите си безплатен концерт. 40-те малки и големи момичета, чиято възраст е от 6 до 18 години, представиха пред публиката богата програма. Тази година концертът премина под наслов "С крилете на една мечта".

Детската формация „Стар денс” зарадва почитателите си с бързите ритми на танците: "Извънземните", "На скорост", "Сенки", "Малки сладуранки", "Танца на Гората", "Цветята", "Малките теменужки", "Бръмбарите", "Като разходка", "Мухите", "Ретро" и др. Един от новите танци, поставен от ръководителя на трупата, е "Заедно". Неговата премиера беше на 6 май в молдовския град Тараклия, където "Стар денс" участва в празничната програма на общината. Мултимедийна презентация проследи най-интересните моменти от репетиции, успешни турнета и споделена радост. Приятели, родители и почитатели благодариха за хубавото настроение с бурни аплаузи.


„Стар денс” е сформирана преди десет години от Антония Косева, която е ръководител на трупата. Досега танцьорите са се доказвали не само на русенска сцена, но и на фестивалните форуми. Сред извоюваните отличия са успехите от регионалното представяне в Шумен - второ място, в Разград - първа позиция на танцовия фестивал. Танцовата трупа има и многобройни изяви и в Румъния. През 2011 година талантливите момичета гостуваха на сцената в Дома на културата в град Синая. През месец ноември 2013 най-големите от състава спечелиха първа награда на Международния фестивал „Приказки по Дунава - европейски легенди” с модерните танци „Light” и „Zombi dance”.

Два дена след рождения ден на "Стар денс", малката група се завърна от Разград с купа зa цялостно добро представяне от Нaционaлния фестивaл "Звезден път" и заслужено второ място.

Танцьорите получиха поздравителни адреси и цветя от областния управител на област Русе и кмета на Община Русе, а ръководството на читалище "Васил Левски" пожела на приятелите си да следват своите мечти и успех в любимото поприще.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
29.06.2014 г. 22:26
Етикети:
Посетено:
1105
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19560-star-dens-praznuva-desetiya-si-rozhden-den-s-pochitateli