След-и

Книгата "Публицистиката на Михаил Арнаудов" бе представена в Русе

Нова книга на доц. д-р Емил Димитров

Книгата "Публицистиката на Михаил Арнаудов" бе представена в Русе


Новата книга на доц. д-р Емил Димитров "Публицистиката на Михаил Арнаудов" от поредицата "Човек на дълга и честта" на изд. "Изток-Запад" беше представена в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.
   
За големия си научен принос при изследване живота и дейността на акад. Михаил Арнаудов, доц. Емил Димитров получи поздравителен адрес от кмета на Русе Пламен Стоилов, който беше връчен от Ива Чавдарова, началник отдел „Култура“ при община Русе.
   
Книгата представи доц. д-р Руси Русев от Русенски университет „Ангел Кънчев“. Той отбеляза, че в изследването за първи път в българската хуманитаристика са проследени хронологично-смислово политическите жестове на Михаил Арнаудов и техните публицистични проекции в жанровите им разновидности, като е очертан дългият път на изтъкнатия български учен от редови член на Националлибералната партия до политик с безспорен авторитет, признат и приет извън пределите на своята партия.
   
„Публицистиката на Михаил Арнаудов“ е прецизно вникване в доста обемния дял, какъвто е Арнаудовата публицистика, в още по-обемното творческо наследство на учения. Дял, който досега беше останал напълно неизвестен не само за една по-широка аудитория, но и за „тесните“ изследователи на учения. С висока стойност са приложените новоиздирени публицистични текстове на Михаил Арнаудов – един дар на доц. Емил Димитров за изследователите на живота, творчеството и идеите на изтъкнатия учен, каза в заключениe доц. Русев.
   
Съорганизатори на срещата бяха Русенски университет „Ангел Кънчев“, Катедра по български език, литература и изкуство и НЦФЛЛ „Св. Димитър Басарбовски“.


Автор:
РБ “Любен Каравелов” – Русе
Публикация:
19.06.2014 г. 15:08
Посетено:
1315
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19493-knigata-publitsistikata-na-mihail-arnaudov-be-predstavena-v-ruse