След-и

Танцова формация "Петлите" с награда от Националния ученически фестивал "Климент Михайлов"

Учениците за пореден път засвидетелстваха своята любов към сценичното изкуство

Танцова формация "Петлите" с награда от Националния ученически фестивал "Климент Михайлов"

Сн.: Община Русе


Поредното издание на Националния ученически фестивал „Климент Михайлов“ превърна град Русе в театрален маратон. От 9 до 15 юни 320 ученици от 24 театрални трупи доказаха на публика и жури, че изкуството е за всички. В осемнадесетия театрален форум участниците бяха от градовете Несебър, Бургас, Габрово, Айтос, Ахтопол, Пазарджик, Вършец, Силистра, Плевен, Варна, Кнежа, Бургас.

С всяка измината година театралният фестивал става все по-добър и открива нови таланти, които продължават да се занимават в любимото си поприще, съобщи драматургът Крум Гергицов по време на награждаването на талантите. Като председател на журито, той не скри възхищението си от великолепната игра на ученическите трупи. Според него подборът на заглавията е сериозно обмислен и съобразен с възрастовата граница на участниците, а това помага на талантите да се раздават на сцената и да играят като възрастни. Театралният фестивал „Климент Михайлов“ никога няма да остарее, съобщи Крум Гергицов и добави, че децата успяват да привлекат своите приятели и съмишленици в света на Мелпомена и за пореден път доказват огромната си любов към магията на сценичното изкуство.

На 15 юни, на голямата сцена на Доходното здание, най-добре изявилите се театрални трупи получиха своите награди. Танцова формация „Петлите“ от Бургас със спектакъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ стана победител в ученическия фестивал и достойно извоюва голямата награда. Театрална студия „Театър на мига“ от град Силистра получи награда на журито със спектакъла „Стената – Стандартния човек“. Общински детски център - Русе също се радва на признание, на тазгодишното издание постановката „С любовта шега не бива“ спечели адмирации и награда. За най-добра театрална трупа е определена „Светулка“ от град Кнежа.


Театралният фестивал се проведе под егидата на Община Русе. Съорганизатори са Общински детски център за култура и изкуство, ДТ „Сава Огнянов”, Общински младежки дом, Куклен театър, ОП „Арт Русе”.


Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
16.06.2014 г. 14:28
Етикети:
театърученически фестивалнаградиРусе
Климент Михайлов
Национален ученически фестивал
Посетено:
1339
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19467-tantsova-formatsiya-petlite-s-nagrada-ot-natsionalniya-uchenicheski-festival-kliment-mihaylov