След-и

Б.Т.Р. представиха новия си албум "Защо?" пред пълна до пръсване зала "Универсиада"

Над 30 парчета в два часа и половина епично лайв шоу без секунда почивка

Б.Т.Р. представиха новия си албум "Защо?" пред  пълна до пръсване зала "Универсиада"


Б.Т.Р. изпълниха обещанието си да съберат 20 години в един концерт – пред над 3000 души публика рокаджиите забиха над 30 парчета в два часа и половина епично лайв шоу без секунда почивка със звук, осветление, видео и пиро-ефекти на световно ниво. За откриваща песен Б.Т.Р. избраха „Забравената нежност”, а след това започнаха да редуват песни от новия си албум „Защо?” с рок класики и любими балади на публиката като „Златна рибка”, „Нощни влакове”, „Елмаз и стъкло”, „Няма връщане назад” и „Цвете от луната”, а на бис изпълниха „Спасение”, по време на която публиката заглуши с пеенето си вокалите на Наско. Смазващата енергия на изпълненията многократно вдигна на крака заклетите фенове на бандата, които сякаш бяха чакали твърде дълго срещата си с музикантите, създали едни от най-запомнящите се хитове в българската музика за последните няколко десетилетия.

Сред най-емоционалните моменти в концерта бяха изпълнението на съвместното парче с Мариана Попова „Несбъдване”, симфоничен звук към което добавиха изцяло дамският квартет „Стрингс”, както и новата песен „Сто надежди”, смесваща рок и български фолклор с майстора на перкусиите Стоян Янкулов-Стунджи и гайдаря Кирил Николов на сцената като по време на изпълнението Славчо замени електрическата китара с тамбура.

Сред другите гост музиканти бяха пианистът-виртуоз Ясен Велчев, легендарният Антоний Георгиев-Тонто от "Ахат", само че в ролята на акордеонист, и Александър Филчев-Санеца, когото Б.Т.Р. представиха като „шестия член на групата”.

В залата пък бяха рок легендите Данчо Караджов и Кирил Маричков, както и ВИП рокаджии като Денис Ризов, кметът на Каварна Цонко Цонев, Влади Въргала и Ники Кънчев. Феновете светкавично разграбиха първите бройки от чисто новия албум. "Защо?" вече е в продажба и може да го намерите по всички музикални щандове в страната.

Автор:
STAR PR
Публикация:
07.06.2014 г. 16:33
Посетено:
1264
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19409-b-t-r-predstaviha-noviya-si-album-zashto-pred-palna-do-prasvane-zala-universiada