След-и

Деца се учиха да дирижират във финалната приказка на Фортисимо Фамилия за този сезон

"Приказки за симфоничния оркестър" се оказа един от най-вълнуващите концерти

Деца се учиха да дирижират във финалната приказка на Фортисимо Фамилия за този сезон


Програмата за деца и родители "Фортисимо Фамилия" отбеляза финала на своя втори успешен сезон с концерт, посветен на симфоничния оркестър, в който главни герои бяха музикантите от Софийска филхармония. След като през последните два концертни сезона организаторите успяха да представят всеки от инструментите в състава на симфоничния оркестър, този път приказката разказа как всички те заедно успяват да дадат живот на музиката на знаменити композитори, представени в музикалната програма.

"Приказки за симфоничния оркестър" се оказа един от най-вълнуващите концерти досега. Прекрасният Владо Карамазов влезе в кожата на леко мърморещ разбойник, а харизматичната Богдана Трифонова изигра една чувствителна, омаяна от вълшебния звук Рапунцел.

"Приказки за симфоничния оркестър" разкри една от най-дълбоко пазените тайни в музикалното изкуство, а именно магията на диригентската палка. Вещ в занаята, Максим Ешкенази показа на децата как да дирижират, а веднага след края на концерта ентусиазираните малки диригенти имаха възможност да опитат наученото със свой собствен камерен оркестър.

И тази година каузата на Фортисимо Фамилия да запознае децата с магията на това изкуство срещна подкрепата на едни от най-обичаните български актьори - Владо Карамазов, Стефания Колева, Иван Юруков, Орлин Павлов, Митко Пвлов, Милица Гладнишка, Юлиан Вергов, Ивайло Захариев и много други, които заедно с публиката преоткриха класическата музика.

Директорът на програмата Светлина Терзиева не скри вълнението си и благодари за подкрепата на музикантите, актьорите и екипа, който стои с отдаденост и постоянство зад тези необикновени музикални приключения. След като още през своя първи сезон програмата вдигна високо летвата и спечели приза за "Музикален проект на годината" в слушателската класация на Алегро Виваче, втората година от нейния живот се оказа още по-успешна с над 30 концерта и хиляди деца, докоснали се до необятното богатство на музика, която живее отвъд ограниченията на времето.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България". Очаквайте новите музикални истории през следващия концертен сезон. 


Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
03.06.2014 г. 16:42
Посетено:
1210
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19368-detsa-se-uchiha-da-dirizhirat-vav-finalnata-prikazka-na-fortisimo-familiya-za-tozi-sezon