След-и

Пролетна живопис обедини три художнички в Русе

Любовта и поезията през погледа на Даниела Максимова, Таня Каратанева и Пепа Хаджитодорова

Пролетна живопис обедини три художнички в Русе


В малката изложбена зала на ул. „Борисова“ 6 в Русе Даниела Максимова, Таня Каратанева и Пепа Хаджитодорова представят своето творчество. Уютното пространство е приютило живописните платна на художничките. Те са обединени не само от спомените за дунавския град, приятелството, но и от копнежа за красота и хармония. Всяка една от дамите е малка вселена, всяка една от тях борави с помощта на богатата палитра от емоции, цветове и поезия. Живописта ги обединява и подчинява богатия им душевен мир.  

Даниела Максимова е от авторите, доказали се във времето с нестандартни идеи и творчески експерименти. В общата изложба тя изненада почитателите си с нови творби - малък формат. Интересни са артистичните й послания, наситени с ефирни и светли тонове. Женското тяло, розата или натюрмортите не дразнят, а привличат и пробуждат жаждата за светлина, за мечти и красивия шепот на стихове и джаз. Картините й са като парчета, събрани от голямата й палитра, богати и цветни, експресивни и философски. Светлината щедро блика от тях, а цветовете тържествуват. Не може да се отминат и колажите на Даниела Максимова. Графичните й творби са изпъстрени с настроение и обич към любимите й хора – внуци, син, момиче...

Приказната история за безкрайните пролетни вълшебства през май допълват и художничките Таня Каратанева от Русе и Пепа Хаджитодорова от Горна Оряховица. Те имат своя философия за тайнствата в природата. За това подсказват техните пейзажи, голи тела и цветни композиции. Използвайки различни техники, разкриват богатия свят на жената творец. Цветната магия на Таня Каратанева и Пепа Хаджитодорова е неповторима, а да се превърне един миг във вечност е истинско изкуство, в което ще се уверят ценителите.

Изложбата е отворена от 16 до 31 май.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
19.05.2014 г. 22:25
Етикети:
Русеизложба
Пепа Хаджитодорова
Таня Каратанева
Даниела Максимова
Посетено:
938
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19233-proletna-zhivopis-obedini-tri-hudozhnichki-v-ruse