След-и

"Златна лира", много цветя и нестихващи аплодисменти за примата на българската оперета Донка Шишманова

Юбилей на Донка Шишманова в "Царицата на чардаша"

"Златна лира", много цветя и нестихващи аплодисменти за примата на българската оперета Донка Шишманова


Примата на българската оперета Донка Шишманова се завърна на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ на 9 май 2014 г., за да отбележи юбилейна годишнина от своето рождение. С аплодисменти почитателите на музикалното изкуство, които бяха препълнили салона, посрещнаха още първото й появяване на сцена в ролята на Цецилия от „Царицата на чардаша“ на Имре Калман.

С признателност към безспорния талант и превъплъщението й в много централни оперетни роли, цветя и поздравителни адреси за
Донка Шишманова изпратиха Председателят на постоянната комисия по културата и медиите в 42. Народно събрание проф. Стефан Данаилов, министър-председателят Пламен Орешарски и министърът на културата д-р Петър Стоянович. А Съюзът на музикалните и танцови дейци в България удостои Донка Шишманова с най-голямата си  награда „Златна лира“ за нейния цялостен принос към развитието на оперетното изкуство в България.

Най-голямата награда обаче й поднесе публиката, с дългите и нестихващи аплодисменти на финала на този вълнуващ спектакъл.

Този спектакъл беше по-различен и с емоцията и любовта на всички нейни партньори на сцената: Марио Николов, Валентина Корчакова, Александър Мутафчийски, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Румен Григоров, Драгомир Стойков, Емил  Митрополитски и Александър Василев. На диригентския пулт бе маестро Юли Дамянов.


Автор:
Национален музикален театър "Ст. Македонски"
Публикация:
11.05.2014 г. 13:20
Посетено:
1368
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19146-zlatna-lira-mnogo-tsvetya-i-nestihvashti-aplodismenti-za-primata-na-balgarskata-opereta-donka-shishmanova