След-и

БНР откри изложба на певеца Васил Петров

150 компактдиска от новия албум „Васил” ще получат като подарък зрителите на фестивала JazzIt

 БНР откри изложба на певеца Васил Петров


Българското национално радио откри изложба с авторски графики на джаз изпълнителя Васил Петров. Експозицията съдържа 12 творби и ще остане в мраморното фоайе пред Първо студио на медията до 4 май.

БНР ще подари 150 компактдиска с новия албум на Васил Петров на зрители, закупили билети за концерта в зала „България” на 29 април. В навечерието на Международния ден на джаза стартира второто издание на фестивала JazzIt, организиран от Българското национално радио.

Ценителите на джаза ще имат шанса да чуят за първи път програмата от проекта на ВАСИЛ  ПЕТРОВ с  БИГ БЕНДА и щрайх от Симфоничния оркестър на БНР. Трима диригенти - Антони Дончев, Ангел Заберски, Васил Спасов ще застанат пред оркестъра и ще дирижират своите аранжименти на добре познати песни. Програмата е впечатляващ коктейл от златни хитове: Soldier of Fortune на Дейвид Ковърдейл и Ричи Блекмор, Something на Джордж Харисън, Fragile на Стинг, евъргрийните – Аmapola,  Besame Mucho, песните от нашумелите филмови класики Шербургските чадъри и Любовна история.

Всички, които ще присъстват на музикалното събитие на 29 април в зала „България” първи ще чуят и видят Васил Петров в нова светлина – като автор на музиката на нови песни, по текстове на Александър Петров, Михаил Белчев, Бен Крос, Архимандрид Серафим. Сред изненадите за зрителите са и: покани с авторска графика на обичания изпълнител.

В албума „Васил” участват още Печенката, деца от Вокална група „Мечо Пух” и акапелната формация „Спектрум”. Записите са реализирани в Първо студио на БНР от януари  до март 2014 г. Смесването и мастеринга са дело на друг известен виртуозен джазмен - Стоян Янкулов. Продуцентът на компактдиска и концерта – БНР  ще даде възможност на зрителите в зала „България” да бъдат сред притежателите на уникалните първи 150 копия от премиерния албум на Васил Петров.


Автор:
Иван Върбанов, БНР
Публикация:
29.04.2014 г. 16:15
Посетено:
1180
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/19072-bnr-otkri-izlozhba-na-pevetsa-vasil-petrov