След-и

Инициативата за млади автори Мотив - Варна посрещна участници от Училището за деца с нарушено зрение

Третото издание на Мотив - Варна бе на тема „Морето е сцена“

Инициативата за млади автори Мотив - Варна посрещна участници от Училището за деца с нарушено зрение


На 10 февруари в The Center World се състоя третото месечно издание на инициативата за млади автори МОТИВ - Варна, организирана от Общество на младите писатели - Варна, издание Градското списание и с подкрепата на Street Dance School The Center. Платформата МОТИВ - Варна дава възможност за изява на артистични млади хора до 29-годишна възраст, които се занимават с различни изкуства и искат да представят себе си и своето творчество.

В третото издание на МОТИВ - Варна, което бе на темата „Морето е сцена“, участваха млади автори с живопис и рисунки, фотография, разкази, рап поезия. Няколко души получиха награди, които този път са предоставени от ТМПЦ - Варна (Драматичен театър „Стоян Бъчваров“) – билети за спектаклите „Калигула“ и „Канкун“.

Специално участие имаха ученици от Училището за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шашманов“. Те представиха малка изложба с т.нар. тактилни рисунки, а свои стихотворения прочетоха Гюнел Нихат и Бехие Ахмед, втората стипендиант на Фондация „Петко Стайнов“. Друга талантлива ученичка на училището в областта на пеенето – Сивин Назифова, представи текст на песен, която в момента разучава и ще изпълни в някое от следващите си участия. 

• Следващото издание на МОТИВ - Варна ще се проведе на 10 март по темата „Пролетен сън“. Участниците трябва да представят свои произведения по темата в рамките на 5 минути, в различни жанрове: литература, изобразително изкуство, фотография, комикс, сцената е отворена и за млади хора с музикални и театрални интереси.     


За допълнителна информация: Мариан Желев – 0887/371-953; Елена Владова – 0888/540-388; Във Facebook - МОТИВ-Варна  


Автор: Общество на младите писатели - Варна
12.02.2014 г. 18:11
Посетено: 1044
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/18583-initsiativata-za-mladi-avtori-motiv-varna-posreshtna-uchastnitsi-ot-uchilishteto-za-detsa-s-narusheno-zrenie