След-и

Официално представяне на "Боб и падащите звезди"

Нови приказки за Добрите дела, Хармонията и Усмивките, за дечица от 3 до 7 години и техните родители

Официално представяне на "Боб и падащите звезди"


Като майка и ценител на хубавото, не мога да не споделя едно чудесно преживяване в света на книгите, в което ни потопиха организаторите на официалното представяне на новата детска поредица „Градът на скейтбордовете“.

Представянето на Боб и падащите звезди, първата книжка от поредицата, се състоя на 18 януари от 11.00 ч. в магазин Инмедио, Парадайз Център, София. 

„Боб и падащите звезди“ е красива приказка за падащи звезди и силата на истинските желания. Издадена едва преди месец, книжката вече е сред любимите вкъщи. Текстът е лек и приятен като песен – негов автор е Мария Мартин, а живите, пъстри и красиви илюстрации са дело на младата художничка Ива Груева.

Организаторите на събитието - Издателство "Еко Кидс" и Ел Ес Травъл Ритейл България превърнаха представянето в истинско детско парти, което започна с „активно четене“ и прерасна във весело пътешествие не само из Града на скейтбордовете, но и из света на книгите.
Преобразен с весели пана и пъстри декори, магазин Инмедио приюти множество дечица и техните родители и за повече от час и половина ги потопи в атмосферата на мъничкия и на пръв поглед съвсем обикновен град, носещ странното име „Градът на скейтбордовете“. 
Децата скачаха, отговаряха на въпроси, тичаха и рисуваха, а в минутите за почивка разговаряха за приятелството, усмивките, добрите дела и полезната храна – онези малки, но толкова важни неща, които ни правят щастливи и които са основните теми на детската книжна поредица.

Последваха срещи с някои от персонажите от бъдещите книжки и децата се запознаха с Джуджето с голямата шапка, Малкото прилепче, Слончето от цирка, Кукувичката от часовника и други весели и странни герои, с които издателите обещават да ни срещнат в най-скоро време.

Запознахме се и с дядо Желе – най-добрият сладкар в целия град, с който вече нямаме търпение да се срещнем в следващата книжка „Как дядо Желе откри пътя на усмивките“.

Книжното парти продължи с томболи, игри, оцветяване на илюстрации от книжката и разговори за това как да се отнасяме към книгите и как трябва да ги пазим и съхраняваме.

Децата научиха и много важни и непознати за тях неща: как се наричат хората, които са свързани с появата на една книга - тези, които я пишат, тези, които рисуват картинките, тези, които я печатат на хартия и тези, които я продават в магазините за книги и разбраха, че пътят, който извървява една идея, за да се превърне в красива книжка е дълъг и свързан с много усилия, труд и любов.

Водещата Руми от детски образователен център „Щура Къщура“ разказа и за Националния конкурс за най-добра детска книга на 2013 г., избрана от децата „Бисерче Вълшебно” 2014 и покани малките читатели да прочетат колкото се може повече и разнообразни книжки и да се включат в детското жури.

Когато представянето приключи, аз и четиригодишният ми син си тръгнахме доволни и усмихнати, и изпълнени с очакване от предстоящите ни срещи с мъдрите и забавни жители от Града на скейтбордовете.

A след като късно вечерта вкъщи телевизорът остана загасен и чух едно тъничко гласче да казва „Мамо, ще ми прочетеш ли приказка?“ разбрах, че пътешествието „със скейтборд и книжка в ръка“ тепърва започва. 

Автор:
Емма Стивънс
Публикация:
22.01.2014 г. 20:09
Етикети:
книги за децадетски книги
Боб и падащите звезди
Градът на скейтбордовете
литература за най-малките
книжки за деца
Посетено:
1511
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/18453-ofitsialno-predstavyane-na-bob-i-padashtite-zvezdi