След-и

Благовеста Димитрова с награда от фестивала "Малки звездички"

10-годишната русенка спечели журито с песен на Хайгашод Агасян и руска балада

Благовеста Димитрова с награда от фестивала "Малки звездички"
Благовеста Димитрова. Сн.: Личен архив


Благовеста Димитрова от Русе за пореден път защити достойно името на Вокално студио „Вили Икономов“ – Русе. Четвъртокласничката от СОУ "Йордан Йовков" е с награда от ХVII Международен фестивал за поп и рок изпълнители „Малки звездички“, провел се курортния комплекс „Златни пясъци“ на 20 и 21 юни. С изпълнението на песента „Пясъчен знак“ по музика на Хайгашод Агасян и руската балада „Моя душа“ 10-годишната русенка спечели симпатиите на компетентното журито. Тази година на музикалния форум сериозна конкуренция бяха участниците от Русия и Литва, както и представителите от Варна, Бургас и Русе.

За успеха на Благовеста Димитрова огромен принос има вокалният педагог Вили Икономов, който подбира конкурсния й репертоар, Доколко са били полезни репетициите в студиото подсказва успехът на малката певица. Благовеста е на първо място във възрастовата група от 9 до 12 години.

Елизавета Иванова от Русия е победителка в първа възрастова група до 8 години, а трета е варненката Йоанна Колесниченко. Във втора възрастова група (от 9 до 12 години) първо място е присъдено и на Ксения Фефелова от Русия, а варненката Гергана Андреева е на трета позиция.

Представителите от Русия и Литва – Анастасия Яшина и Котрина Ясинскайте са най-добрите сред участниците, попадащи в групата от 13 до 15 години.

В групата от 16 до 19 години победител е Виктория Георгиева от Варна. При вокалните ансамбли първо място е присъдено на варненското трио „Ангелски гласове”. Най-високото отличие Гранд при „Малки звездички – Златни пясъци 2013” заслужи Юсте Думчюте от Литва.

Участниците са оценявани от международно жури с председател доц. Етиен Леви и неговите колеги Елена Мишарина от Русия, Диана Бержанскене от Литва, Жулиета Иванова от Русе и Атанаска Липчева – музикален педагог от Варна. Благовеста получи покана за участие в Международния конкурс „Маленкие звездочки“ в Санкт Петербург. Наградата й бе връчена лично от директора на конкурса Сергей Савенков.

Фестивалът за естрадни изпълнители на възраст от 5 до 19 години е един от престижните форуми в България, чиито организатори са Община Варна, КК „Златни пясъци”, Международна детска организация „Съзвездие” от Санкт Петербург и Туристическа агенция „Темпо” – Варна.


Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
02.07.2013 г. 08:00
Етикети:
музикаконкурсфестивал
млади изпълнители
Малки звездички
Благовеста Димитрова
Посетено:
1794
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/17333-blagovesta-dimitrova-s-nagrada-ot-festivala-malki-zvezdichki