След-и

Студентски театър "Пирон" с втора премиера на "Глупаци" от Нийл Саймън

Постановката ще участва в младежкия фестивал "Време" - Враца

Студентски театър "Пирон" с втора премиера на  "Глупаци" от Нийл Саймън


Аплодисменти и много смях изпълниха зала "Русе" на 20 май. Втората премиера на студентски театър „Пирон“ при РУ „Ангел Кънчев” зарадва почитателите на Мелпомена и приятелите на младите театрали с най-новия спектакъл – комедията „Глупаци” от Нийл Саймън. Студентите за пореден път доказаха, че това изкуство е магия за докосналите се до сцената. Комедията със сигурност е дала повод на зрителите да се замислят докъде стига глупостта и как човек може да се измъкне от нея.

За 24 часа младият учител Леон Толчински се изправи пред най-абсурдните ситуации, за да победи невежеството. Действието се развива в малкото украинско селце Кюленчиков. Над селото тегне проклятие от 200 години - всички хора се раждат глупави и неспособни да обичат. Леон Толчински има за задача да обучи младата София Зубритски. Единственият начин проклятието да бъде премахнато е той да научи красавицата да мисли за 24 часа. Пиесата е изпълнена с препратки към нашето всекидневие, както и много хумор.

Режисурата и сценографията са на актьора от ДТ „Сава Огнянов“ – Русе Венцислав Петков, който е и ръководител на театралната трупа. Музикалното оформление е на Калина Атанасова, а участниците са: Димитър Аврамов, Елена Петрова, Ралица Добрева, Александър Неделчев, Теодор Петров, Йордан Неделчев, Деница Бояджиева, Ивелин Дондуков, Константин Коев, Виктория Друмева, Кристиян Симеонов, Деря Памук, Яница Бонева, Светломира Спасова, Десислава Пахомова, Айсел Ибрямова и Павлина Василева.

Постановката ще участва на ХV Международен театрален младежки фестивал „Време” във Враца през юни.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
21.05.2013 г. 09:21
Етикети:
ВрацатеатърРусеНийл СаймънГлупаципремиера
фестивал Време
РУ Ангел Кънчев
Пирон
Студентски театър
Посетено:
1710
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/17061-studentski-teatar-piron-s-vtora-premiera-na-glupatsi-ot-niyl-sayman