След-и

"Мафия и нежни чувства" се вихрят на сцената на Военния клуб в Русе

Красимир Ранков зарадва почитателите на комедията

"Мафия и нежни чувства" се вихрят на сцената на Военния клуб в Русе

На снимката: Красимир Ранков, Добрин Досев и Илияна Лазарова


◊ СЪБИТИЕТО

На 20 март салонът на Военния клуб в Русе отново стана пристан на почитателите на Мелпомена. Този път зрителите гледаха комедията “Мафия и нежни чувства” на Люк Шомар. Режисьори са братята Красимир и Веселин Ранкови. Люк Шомар е съвременен френски автор на пиеси, телевизионни и филмови сценарии. Написва “Мафия и нежни чувства” през 2009 г. Пиесата се определя от френските театрални критици като модерен водевил.

Смях до сълзи и много настроение подариха талантливите актьори от гостуващия ДКТ „Константин Величков” – Пазарджик - Добрин Досев, Илияна Лазарова и Тодор Танчев. Познатият от тв сериала „Стъклен дом“ Красимир Ранков се превъплъти в образа на Карлос, мафиотски бос и баща на красива дъщеря. 


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Мястото на действие е Франция. В историята са преплетени сложни и нежни взаимоотношения между Карлос, неговия адвокат Етиен и любимата му дъщеря.

Преплитането на темите в разговорите подсилват комичните ситуации между мафиотския бос и адвоката. Оказва се, че е сложно да се обясни за кой е истинският любовник на красивата студентка по право. Адвокатът в тази връзка подхожда деликатно, защото се страхува от своя приятел Карлос и знае какви са последиците, затова непрекъснато отлага да изпълни молбата на любимата си половинка.

Много хумор има в пиесата, една след друга се редуват неочаквани ситуации, подлагащи на сложни изпитания действащите лица. И макар че действието се развива във Франция, героите успяват да кажат на шега и истините за нашия начин на живот. Затова темата за тънката връзка мафия – политика – медии предизвика смях и сълзи.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
21.03.2013 г. 09:29
Етикети:
комедияПазарджикВоенен клубРусепиесатеатър
водевил
ДКТ Константин Величков
Илияна Лазарова
Добрин Досев
Красимир Ранков
Люк Шомар
Мафия и нежни чувства
Посетено:
1833
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/16615-mafiya-i-nezhni-chuvstva-se-vihryat-na-stsenata-na-voenniya-klub-v-ruse