След-и

17 деца от "Българско школо" представят пиеса на испански

"Българско школо" с награда от ученическия фестивал на испанския театър

Истински фурор предизвика участието на хлапетата от основното училище „Българско школо” в традиционния Фестивал на испанския театър, организиран под егидата на Посолството на Кралство Испания в столичния театър „София”.

Редом с театрални трупи от гимназиите, където се учи испански, 17 петокласници и второкласници от „Българско школо” представиха пиесата „Дъгата на мечтите” по култовия разказ на испанската писателка Сусана дел Ромеро. Под прекрасните мелодии на „Магьосникът от Оз” децата възродиха на превъзходен испански вечната тема за истинските ценности в живота. Хлапетата от „Българско школо” отнесоха специалната награда на феста и обраха овациите на публиката. Това е третото поред участие на „Българско школо” в ученическия Фестивал на испанския театър. Режисьорът Веселин Мишев не само работи с малките актьори върху постановката, той ръководи и заниманията им по театър през цялата учебна година. Затова в „Дъгата на мечтите” имаше и класически танци, и пеене на живо, и много, много хумор.

„Благодарение на театъра децата не само усвояват по-лесно езика на Сервантес, но и общуват по-свободно и непринудено, придобиват умения и самочувствие, които са така необходими на младото поколение. Практиката ни показа, че театърът може да се прилага и като метод в  ранното чуждоезиково обучение”, каза директорката на училището г-жа Евгения Елмазова.

 

Автор:
Елиана Митова
Публикация:
09.03.2013 г. 11:43
Етикети:
ученически театъртеатърБългарско школо
Сусана дел Ромеро
Дъгата на мечтите
Фестивал на испанския театър
Посетено:
1154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/16509-17-detsa-ot-balgarsko-shkolo-predstavyat-piesa-na-ispanski