След-и

Коледното настроение миксира жанровете

Музиката – начело на Зелената партия...

Коледното настроение миксира жанровете
На снимката: Марина Драгомирецкая по време на концерта. Фотография: Миро Златев


БНР разпали Коледния дух с първия от поредица концерти в Студио 1. Ако някой се чуди дали са съвместими джаз, поп, народна музика и детски песнички, вече се е убедил, че тази симбиоза е точно за разкрепостените ни предколедно сетива.

„Щуротия“, „Зимна песничка“, „Рудолф, еленът с червения нос“, изпълнени от "Радиодеца" с ръководител Илина Тодорова, се допълваха чаровно с Кюстендилско и Петрунино хоро в интерпретация на Оркестъра за народна музика към БНР с диригент Димитър Христов.

На подиума един след друг се вихриха с типичната си еротична страст Нора Караиванова („Любовта е море“ и „Hold on, I’ Coming“), Лиляна Пенчева („Съжалявам“) и Траян Костов („Да започнем отначало“).

Биг Бендът на БНР с диригент Антони Дончев се забавляваше особено с най-младата изпълнителка Даниела Илиева („Let it Snow“). В един момент музикантите от Оркестъра за народна музика към БНР захвърлиха инструментите и запяха... „Коледари на пет“ по музика на Георги Андреев.

Истинска изненада за публиката обаче беше появата на зашеметяващата с елегантната си визия джаз певица Марина Драгомирецкая, която освен перфектно овладян мецосопранов глас („A Foggy Day“), притежава и поредица от невидими таланти. Може би малко нейни почитатели знаят, че покрай продължителната си музикална кариера (член на ВГ „Инстинкт“ и основател на училището за таланти D-STARS) тя е вече новият председател на Зелената партия. Музика и политика – как ли се съчетава това?

Отговорите тепърва предстоят.

Автор:
Анжела Димчева
Публикация:
18.12.2012 г. 22:19
Посетено:
1894
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/16086-kolednoto-nastroenie-miksira-zhanrovete