След-и

Културни събития в Крайова, Румъния

Проект "Трансгранична университетска мрежа за интеркултурна комуникация"

Културни събития в Крайова, Румъния


На 18 и 19 май 2012 г. в Крайова (Румъния) се състояха поредните работна среща и методологически уъркшоп за преподавателите от университетите участващи в проекта „Трансгранична университетска мрежа за интеркултурна комуникация” по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013.

По време на срещата между представителите на четирите университета Международно дружество "Елиас Канети" организира в Крайова поредица от културни събития.

На 18-ти май в ректората на Крайовския университет проф. Пенка Ангелова и г-жа Елена Великова, куратор на Русенската художествена галерия, откриха изложбата-конкурс за карикатури „Смехът на народите в образи – българи и румънци се смеят”, със съвместното участие на творци от Румъния и България. Художниците отличени от българо-румънското жури са Аурелиан Шуца, Чавдар Николов, Ивайло Цветков и Василе Мъндра. Те получиха специални награди и грамоти. По-късно същия ден Корина Берник, културен мениджър на Фондация "Робърт Бош" в Букурещ, изнесе доклад на тема „Другата Румъния: Румънски писатели, творящи на немски език”.

На 19-ти май работната среща продължи с обсъждане на съдържанието на учебника по интеркултурна комуникация, който ще бъде издаден по проекта, а в края на деня Дружество Канети организира прожекция на документалния филм на Боянка Шандуркова „МД Елиас Канети – Русе. Първите 20 години”.


Автор:
Международно дружество “Елиас Канети”
Публикация:
25.05.2012 г. 13:41
Посетено:
1813
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/14814-kulturni-sabitiya-v-krayova-rumaniya